ساختار جمله در زبان انگلیسی

ساختار جمله در انگلیسی

ساختار جمله در انگلیسی

[yasr_overall_rating]

امروز با یک آموزش دیگر از مجموعۀ آموزش زبان انگلیسی از وب سایت ایزلرن – آموزش آنلاین ویدیویی در خدمت شما هستیم. در این مطلب میخواهیم به بررسی ساختار جمله در زبان انگلیسی بپردازیم. ممکنه این مبحث مثل خیلی از مباحث دیگه در زبان انگلیسی بسیار آسان و پیش پا افتاده به نظر بیاد اما چون بحث ساختار جمله در انگلیسی خیلی مورد استفاده قرار میگیرد لازمه که حتما مروری به این موضوع داشته باشیم.

 

ARVE Error: Invalid URL https://dl.izolearn.com/website/Englishfree/9-sentence structure.mp4 in url
ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

اول از جملات بسیار ساده، در واقع از ساده ترین جمله ی انگلیسی، شروع میکنیم و کم کم به سخت ترین جملات میرسیم، جملاتی که از بخش ها و ایده های زیادی تشکیل شده اند.

یک سوال: به نظر شما ساده ترین جمله در زبان انگلیسی چی هست؟ هر جمله در زبان انگلیسی به چه چیزی نیاز داره؟ اگه جوابتون فعل هست باید بگم که کاملا درست گفتید. ساده ترین جمله در زبان انگلیسی فقط از یک فعل تشکیل شده که همان جملات امری هستند. وقتی به کسی دستور میدهید که کاری رو انجام بده. مثل:

 

!Run

!Leave

!Work

 

اینها ساده ترین جملات کامل در زبان انگلیسی هستند که دارای معنی هستن. البته بیشتر جملات در زبان انگلیسی قطعا از اینها طولانی ترند.

برای درست کردن جمله ای که از تک کلمه، که همون فعله، بیشتر باشه ما به یک اسم قبل فعل نیاز داریم. این اسم همون فاعل (subject) هست.

راستی باید بگم که بد نیست اسامی انگلیسی فعل، فاعل و مفعول رو یاد بگیرید. اما اصلا نگران نباشید. آنقدر در طول درس های مختلف این کلمات تکرار میشن که خود بخود توی ذهنتون میشینن.

حالا برمیگردیم به بحثمون. با یک فاعل به اضافه ی یک فعل میتونیم جملات ساده و صحیحی درست کنیم مثل:

He runs

She left

They are working

میتونید ببینید که فعل میتونه در فرم های مختلفی بیاد، حال یا گذشته، ساده یا استمراری.

در واقع فرم فعل ساختار جمله رو عوض نمیکنه. همه این جملات یک فاعل و یک فعل دارند. این جملات کاملا درست هستند اما اصلا جالب نیستند چون شما قادر نخواهید بود با این جملات کوتاه اطلاعات زیادی رو منتقل کنید یا مکالمه ی خیلی جذاب و بلندی داشته باشید.

حالا بیاید یک جز دیگر به این جملات اضافه کنیم و اونا رو جذابتر کنیم. برای مثال جمله ی he runs رو در نظر بگیرید. چه چیزی میتونید به این جمله اضافه کنید برای اینکه این جمله رو طولانی تر کنید؟

…He runs

میتونید به این جمله قید (adverb) اضافه کنید.

میتونید قید مکان (adverb of place) اضافه کنید

.He runs around the park

میتونید قید زمان (adverb of time) اضافه کنید

.He runs every morning

میتونید قید مکان و زمان رو با هم اضافه کنید

.He runs around the park every morning

میتونید قید حالت (adverb of manner) اضافه کنید

He runs slowly

میبینید که انتخاب های زیادی دارید اما این انتخاب ها هم محدود هستند. برای مثال در ادامه همین جمله میتونید قیدهای زیادی اضافه کنید اما همچنان چیزهایی وجود دارد که شما نمیتونید استفاده کنید.

برای مثال بعد از فعل run نمیتونید از یک فعل در ساختار جمله استفاده کنید، نمیتونید از یک صفت استفاده کنید و نمیتونید از یک اسم یا اسمی که به معنی دویدن باشه استفاده کنید.

برای ساختن جملات کامل و صحیح در انگلیسی یک نکته خیلی مهم وجود داره. باید به این سوال پاسخ داد که در ادامه جمله چه چیزی باید قرار بگیره؟ (?what comes next)

برای مثال جمله ی he runs هرچند کوتاه و ابتدایی ولی باز هم درسته و میتونید بعد از اون یک نقطه بذارید. اما این جملات چی؟

…She likes

…He wants

…We go

این جملات کامل نیستند. چرا؟ چون تموم نشدند و ساختار جمله ناقص می باشد.

اون چه چیزی رو دوست داره؟ اون چی میخواد؟ ما کجا میریم؟ چه زمانی میریم؟ در اینجا ما به یک چیزی نیاز داریم تا بعد از فعل به جمله اضافه کنیم و ساختار جمله رو کامل کنیم که به اون کلمه complement میگیم یا همون متمم.

متمم در ساختار جمله میتونه مدل های بسیار مختلفی داشته باشه.

متمم میتواند یک اسم، یک فعل، یک صفت، و یا یک قید باشه. همه اینها میتونن به صورت تک کلمه ای بیان یا به صورت عبارتی. باید توجه کنید که مثلا وقتی میگیم متمم میتونه یک اسم باشه منظورمون عبارت اسمی هم هست.

الان با یه مثال کمکتون میکنم راحتتر متوجه بشید. برای مثال کلمه ی table یک اسم هست. عبارت the big wooden table هم یک اسم هست اما از نوع عبارتی. هر دوی اینها به یک چیز اشاره میکنند: میز! برگردیم به یکی از مثال هامون:

…She likes

سعی کنید برای این جمله ی ناتمام چند تا complement مثال بزنید و سعی کنید که مثال های متفاوتی بزنید. چند تا از راه های ممکن و براتون مثال میزنم

She likes strawberries

She likes swimming

She likes to listen to music while she works

She likes getting up before the sun rises

یادتون باشه که اینا فقط چند تا نمونه از صدها جواب ممکنه.

شما میتونید مثل جمله ی اول از یک اسم (strawberries ) استفاده کنید یا در مثال دوم از یک فعلing دار (swimming) که در نقش یک اسم هست استفاده کنید یا در مثال سوم از یک مصدر با (to (to listen استفاده کنید و یا مثل مثال اخر از یک عبارت ing دار (getting up before the sun rises) استفاده کنید.

اما باز هم یادتون باشه که انتخاب هاتون محدوده.

نکته ی مهم بعدی اینه که مبحث متمم فقط و فقط مربوط به فعل اول در ساختار جمله نیست. ممکنه توی یک جمله خیلی از کلمات به متمم نیاز داشته باشه. مثلا به این مثال دقت کنید:

She likes getting up before the sun rises

اگه فقط بگید she likes getting up هم از نظر گرامری کاملا درسته اما شما هرگز چنین چیزی رو نمیگید! چرا؟ چون همچین جمله ای اصلا معنی نداره. به اطلاعات بیشتری نیاز دارید. ?When? Why? How . درسته؟ شما بعد از getting up به یک متمم نیاز دارید. پس یک متمم اضافه میکنیم. مثل before

…She likes getting up before

باز هم جمله معنی نداره و این نشون میده که کلمه ی before هم یک متمم میخواد. بیاید یک متمم اضافه کنیم

She likes getting up before the sun

اینم نمیشه چون معنی نداره. درسته! باز هم متمم میخواهیم. حالا rises رو اضافه میکنیم.

She likes getting up before the sun rises

خوب. بالاخره الان یک جمله ای داریم که هم بامعنیه و هم درست. پس یادمون باشه که فقط دونستن کلمات و معنی اونا کافی نیست. باید بدونیم که بعد از یک فعل (مثلا like یا want) یا یک اسم چه متمم هایی میتونه یا نمیتونه بیاد. با چیزهایی که تا الان یاد گرفتید میتونید چندین و چند جمله ی کامل و درست انگلیسی بسازید. اما بیاید یاد بگیریم چجوری توضیحات و اطلاعات بیشتری به جمله اضافه کنیم!!!

میتونید اطلاعات رو به دو روش به یک جمله ی ساده اضافه کنید. ۱) با صفت و ۲) با قید.

با یکی از مثال هامون ادامه میدیم.

…He wants

شما این جمله رو ادامه بدید و سعی کنید از مدل های مختلف استفاده کنید.

این جمله کاملا درست و کامله.

He wants to buy a car

اما همونطور ک گفتم میتونید از صفت و یا قید استفاده کنید تا جزئیات بیشتری بهش اضافه کنید. میتونید قبل از اسم car یک صفت اضافه کنید.

He wants to buy a new car

He wants to buy a second hand car

آیا می شود به این جملات قید هم اضافه کرد؟ البته که میشه. راه های بسیار زیادی برای اضافه کردن قید به ساختار جمله وجود داره:

Apparently, he wants to buy a new car

He wants to buy a second hand car next month

He wants to buy a new red car for his wife

قیدها هم میتونن هم تک کلمه باشن هم عبارتی. صفت ها میتونن قبل از اسمی که توصیفش میکنن و یا بعد از یک سری افعال بیان. قید ها کمی پیچیده تر هستند و میتونند جاهای متفاوتی بیان. البته استفاده از قید و صفت کامل بودن و درست بودن جمله ما رو تضمین نمیکنه. منظورم اینه که اگه جمله ی شما خودش کامل و درست نباشه شما هر چقدر هم به اون جمله صفت و قید اضافه کنید نمیتونید کاملش کنید. الان این جمله کامل نیست

…He wants to buy

اضافه کردن صفت و قید کاملش نمیکنه.

حال می توانیم به سراغ سایر مباحث ساختار جمله بپردازیم. قبل از این کار لازمه یک سری اصطلاحات رو بدونیم.

۱) Conjunction (حرف ربط): کلمه ای است که دو جمله یا دو بخش از دو جمله را به هم وصل میکنه. مثل and, but, if, although, because, which که نمونه هایی از حروف ربط هستند.

۲) Complex sentence (جمله ی مرکب): جمله ای است که از دو بخش و یا بیشتر تشکیل شده که توسط یک حرف ربط به هم وصل شده اند. این بخش ها clause یا همون شبه جمله هستند که یا مستقل هستند یا وابسته

۳) Independent clause (شبه جمله ی مستقل): بخشی از جمله ی مرکب است که یک ایده کامل را بیان میکند و میتونه به تنهایی بیاد.

۴) Dependent clause (شبه جمله ی وابسته): بخشی از جمله ی مرکب است که نمیتونه به تنهایی بیاد در واقع اگه به تنهایی بیاد معنی کاملی نداره. یک شبه جمله ی وابسته به یک شبه جمله ی مستقل در همون جمله ی مرکب نیاز داره تا معنی دار بشه.

اول با جملات مرکبی که از دو شبه جمله ی مستقل تشکیل شدند شروع میکنیم.

 

.He runs around the park every morning, so he is in pretty good shape

.She likes strawberries, but she never eats them

.You should write to her and thank her for the present

اینا مثال های ساده از جملات مرکب بودن. پس ساختار این جملات اینجوری میشه:

Independent clause + conjunction + Independent clause

عموما بعد از اولین شبه جمله، یعنی قبل از حرف ربط به یک ویرگول نیاز دارید اما بعضی وقتا اینجوری نمیشه یعنی بعضی وقتا قوانین در زبان انگلیسی نقض میشن پس همیشه به ویرگول نیاز نداریم. در مثال اول هر دو شبه جمله مستقل هستند پس اگه اونها رو از هم جداکنیم هر دو به تنهایی معنی دارند و کامل هستند.

۱) He runs around the park every morning
۲) So, he is in pretty good shape

میتونید تا هرچند تا شبه جمله و حرف ربط که دلتون میخواد اضافه کنید و همینجوری ادامه بدید. البته جملاتی با شبه جمله های زیاد، به سختی قابل دنبال کردن و فهمیدن هستند. پس بهترین کار اینه که در جملات مرکبتون دو یا نهایتا سه شبه جمله استفاده کنید.

حالا با جملات مرکبی که شبه جمله وابسته دارند ادامه میدیم. میدونیم که شبه جملات وابسته به تنهایی معنی کاملی ندارند. مثال:

.She is taller than I am

این جمله مرکب دو تا شبه جمله داره

۱) …She is taller

۲) than I am…

این دو شبه جمله با حرف ربط than به هم وصل شده اند. شبه جمله ی شماره ۲ در واقع وابسته است چون به تنهایی معنی نداره. میتونید با حروف ربطی مثل if, because, although, unless, wherever یک شبه جمله ی وابسته رو اضافه کنید. مثل

If you are late, I will leave without you

He is broke because he has spent all his money

I won’t do it unless you come with me

در اغلب موارد اگه بخواید میتونید جای دو تا شبه جمله رو عوض کنید.

.I will leave without you if you are late

دقت کنید که اگر شبه جمله ی وابسته، اول بیاید شما به ویرگول نیاز دارید اما اگر شبه جمله ی مستقل اول بیاید دیگر نیازی به ویرگول نیست.

I will leave without you یک شبه جمله ی مستقل است که میتونه تنهایی بیاد و معنی داره. اما شبه جمله ی if you are late نمیتونه به تنهایی بیاد. در واقع میتونه به تنهایی بیاد اما معنی کاملی نداره و وابسته است.

چه راه دیگه ای برای ساختن جملات مرکب با استفاده از شبه جملات وابسته وجود دارد؟

یه ساختار میتونه استفاده از relative clauses یا همون شبه جملات موصولی با استفاده از ضمایر موصولی مثل who, which, what برای وصل کردن دو تا شبه جمله باشه.

That is the man who shouted at me

I have no idea what is going on

در این حالت شبه جمله ی وابسته بعد از شبه جمله ی مستقل میاد. پس به روش های خیلی زیادی میشه جملاتی با ساختار صحیح در زبان انگلیسی ساخت. نکته ی مهم اینه که بدونیم بعد از هر کلمه و یا فعل چه چیزی میاد (?what comes next)

 

اکنون نوبت شماست. اگر پرسشی دارید خوشحال می شویم در بخش دیدگاه در پایین همین صفحه مطرح کنید.

و اگر این مطلب براتون مفید بود ممنون میشیم اون رو به کمک دکمه های اشتراک گذاری که در پایین همین صفحه هستند به اشتراک بگذارید( مخصوصا لینکدین 🙂 )

 

کاربرانی که این مقاله را خوانده اند به مطالب زیر نیز علاقه مند بوده اند:

 

4.1/5 ( 12 نظر )
4.9 7 votes
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در این دیدگاه
اطلاع از
guest

3 نظرات
جدیدترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
ایمان
ایمان
3 سال قبل

سلام، ممنون بابت ویدئوهای آموزشی
ویدئوی آموزشی مشکل داره و از یک بخشی به بعد اجرا نمیشه

فائزه
فائزه
4 سال قبل

همه چیز عالی بود اما فیلم آموزشیتون مشکل داشت و فقط تا قسمت قید مکان قابل پخش بود . این که خود خانم همتی توضیح بدن واقعا قابل فهم تره . درست مثل یک معلم . از زحماتی که کشیدین قدردان هستم . تشکر فراوان . قدرتمند ادامه بدید

تحریریه ایزُلرن
Admin
Reply to  فائزه

درود و ممنون از نظر سازندتون

3
0
Would love your thoughts, please comment.x