آزمون آیلتس (IELTS):رفرنس جامع امتحان آیلتس

امروز دقیقا می خواهیم به این موضوع بپردازیم که آزمون آیلتس چیست؟ ساختار آن چگونه است؟ و برای اینکه در آن نمره خوب مدنظرمان را کسب کنیم باید چه کار کنیم.

این آموزش های رایگان دقیقا همان چیزهایی هستند که به خود من در کسب نمره مورد نیازم در آزمون آیلتس کمک کردن. پس پیشنهاد می کنم که حتما از دوره های زیر نهایت استفاده رو ببرید.

به این نکته توجه کنید که این صفحه و آموزش های آن به طور منظم در حال بروزرسانی هستن.

آخرین بروزرسانی: 13:29::2019/07/28

آیلتس - آموزش آزمون آیلتس

 

امروز دقیقا می خواهیم به این موضوع بپردازیم که آزمون آیلتس چیست؟ ساختار آن چگونه است؟ و برای اینکه در آن نمره خوب مدنظرمان را کسب کنیم باید چه کار کنیم.

این مقاله همان چیزی است که به خود من در کسب نمره مورد نیازم در آزمون آیلتس کمک کرد. پس پیشنهاد می کنم که حتما آن را تا انتها بخوانید. 

آزمون آیلتس : رفرنس جامع IELTS

اگر شما هم اطلاعاتتان در مورد امتحان آیلتس کم هست یا می خواهید آنچه که می دانید را بهتر و دقیق تر یاد بگیرید پس این مقاله برایتان مفید خواهد بود.

آیلتس چیست؟

آیلتس (IELTS) (The International English Language Testing System) آزمون بین المللی زبان انگلیسی است که در آن مهارت های زبانی سنجیده می شود. آزمون آیلتس معتبرترین آزمون مهارت سنجی زبان انگلیسی در دنیاست و کسانی که قصد ادامه تحصیل یا مهاجرت دارند، داشتن مدرک آیلتس برای آنها از ضروریات به حساب می آید.

آزمون آیلتس به دو نوع آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال تقسیم می شود. آیلتس آکادمیک برای افرادی است که قصد ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر را دارند و آیلتس جنرال برای افرادی است که قصد مهاجرت دارند. Listening و Speaking برای هر دو آزمون یکسان است، اما موضوع مربوط به Reading و Writing با توجه به نوع آزمون متفاوت خواهد بود.

 

چرا آیلتس مهم است؟

افرادی که متقاضی ادامه تحصیل، اقامت و یا کار در یک کشور خارجی(مخصوصا انگلیسی زبان) هستند باید بتوانند نشان دهند که در بکارگیری و استفاده از زبان انگلیسی دارای سطح مطلوبی هستند. این افراد برای این کار باید یک مدرک رسمی و بین المللی معتبر ارائه نمایند که یکی از معتبر ترین مدارک زبان در حال حاضر مدرک آیلتس می باشد.

البته به این نکته مهم توجه کنید که مدت اعتبار مدرک آیلتس ۲ سال می باشد و لذا برای اخذ پذیرش تحصیلی و یا کاری و اقامت به گونه ای باید برنامه ریزی نمایید که در طی فرایند کاری اخذ پذیرش، مدت اعتبار مدرک شما باطل نگردد.

 

دانلود سوالات آیلتس جدید

 

آیا در آزمون آیلتس لهجه اهمیت دارد؟

خیر . موسسه رسمی آیلتس اعلام کرده است که تمامی لهجه های مادری زبان انگلیسی از جمله زبان های آمریکای شمالی، انگلیس، استرالیا و نیوزلند را به طور رسمی قبول دارد و هیچ تفاوتی برای نمره دادن بین این لهجه ها قائل نیست. آنچه در امتحان آیلتس اهمیت دارد و نمره شما بر اساس آن سنجیده می شود تلفظ، روانی و درستی گفتار شما در این آزمون می باشد.

برگزاری آزمون آیلتس

آیلتس در بیش از ۱۲۰۰ نقطه در سراسر دنیا برگزار می شود و بیش از ده هزار موسسه و سازمان در سرتاسر دنیا برگزاری آزمون آیلتس را بر عهده دارند، تعداد دفعات برگزاری این آزمون در طول سال به ۴۸ بار می رسد و مطمئن باشید مدرکی دارید که در سراسر دنیا دارای اعتبار است. 

حتما بخوانید : بهترین و معتبرترین مراکز برگزاری آزمون آیلتس در ایران(به زودی)

چند بار در آزمون آیلتس می توانیم شرکت کنیم؟

تعداد دفعات شرکت در آزمون آیلتس دارای هیچ محدودیتی نمی باشد و شما می توانید هر تعداد که مورد نیاز است در این آزمون شرکت نمایید تا نمره مورد نظر خود را کسب کنید.

آزمون آیلتس چه بخش هایی دارد؟

آزمون آیلتس دارای ۴ بخش می باشد. این چهار بخش همان ۴ مهارت اصلی زبان هستند که شامل Listening, Speaking, Reading, Writing می شود. در آزمون آیلتس که حدودا سه ساعت طول می کشد، هر کدام از این مهارت ها به شکل مجزا سنجیده می شود. ترتیب آزمون به این شکل هست که با بخش شنیداری (Listening) شروع می شود و بعد از آن بخش درک مطلب و متن (Reading) می آید و قسمت سوم آزمون، مهارت نوشتاری (Writing) و در نهایت آخرین بخش مهارت گفتاری (Speaking) می باشد. در ادامه این مقاله هر کدام از این مهارت ها را به طور مجزا بررسی خواهیم کرد.

نمره آیلتس : آزمون آیلتس چند نمره دارد و هر نمره بیانگر چه مطلبی است؟

بالاترین نمره آیلتس که توسط شخص ممتحن به داوطلب در آزمون آیلتس داده می شود، در هر کدام از مهارت ها، حداکثر ۹ می باشد و نمره کلی یا اصطلاحا نمره overall آیلتس نیز از روی نمره همین مهارت ها محاسبه می شود.

حتما بخوانید: نمره آیلتس : محاسبه گر نمره آیلتس و نحوه محاسبه نمره overall

جدول نمره آزمون آیلتس

اما در مورد هر کدام از نمره ها باید گفت که نمره ۹ -همانطور که در تصویر مشاهده می کنید- بیانگر این است که فرد، زبان انگلیسی را در حد حرفه ای مسلط است. ۸ خیلی خوب- ۷ خوب- ۶ دارای صلاحیت (متوسط) – ۵ متوسط به پایین– ۴ نسبتا ضعیف– ۳ ضعیف – ۲ بسیار ضعیف- ۱ نمره کسی هست که چیزی از زبان انگلیسی نمی داند.

نمره امتحان آیلتس چه مدت اعتبار دارد؟

نمره امتحان آیلتس ۲ سال اعتبار دارد. بعد از این مدت، از آنجایی که ممکن است این نمره ارزیابی دقیقی از سطح زبانی شما ارائه نکند، به طور رسمی مورد قبول موسسات واقع نخواهد شد.

چگونه در مدت کوتاه خود را برای آزمون آیلتس آماده کنیم؟

واقعیت این است که در مدت زمان یک یا دو هفته خیلی امکان تقویت مهارت های زبانی وجود ندارد ولی سوالی که معمولا از طرف داوطلبان این آزمون پرسیده می شود این است که آیا می شود در همان سطحی از زبان که هستیم بتوانیم نمره بالاتری در آزمون آیلتس کسب کنیم؟ پاسخ قطعا مثبت است.

حتما بخوانید: چطور در یک هفته نمره آیلتس خود را بهبود بدهیم.(به زودی)

 

از آنجایی که آزمون آیلتس آزمونی مهارت محور است، شما با دانستن این موضوع که چطور به سوالات هر بخش پاسخ بدهید، می توانید حداکثر نمره را- متناسب با دانش زبانی خود- کسب کنید.

نکاتی که به طور کلی در این آزمون حائز اهمیت هستند مدیریت زمان در آزمون و دیگری نحوه پاسخگویی به سوالات است. خیلی ها به علت نداشتن اطلاعات کافی از این آزمون نمی توانند حداکثر استفاده از تمام دانش و مهارت زبانی که دارند را داشته باشند و به همین خاطر دو و یا حتی سه بار در آزمون شرکت می کنند تا بتوانند نمره مطلوب خود را کسب کنند. حال اگر کسی بر تمامی بخش های آزمون آیلتس تسلط داشته باشد، با همان اولین تلاش می تواند به نمره دلخواه خود برسد.

بخش اول: بخش شنیداری آزمون آیلتس Listening Section

مهارت شنیداری آزمون آیلتس

این بخش از آزمون آیلتس حدود ۳۰ دقیقه طول می کشد و شما در بخش شنیداری آزمون آیلتس باید به ۴۰ سوال پاسخ دهید که به شکل چهار گزینه ای،جای خالی پر کردن، سوالات matching، یادداشت تلفنی، شماره تلفن، گزارش کار و پاسخ کوتاه به سوالات می باشد.

از جمله سوالات پر تکرار در این بخش، مکالمات کلاسی، مکالمه در یک کتابخانه، یا بخشی از سخنرانی یک استاد هست.این بخش در هر دو آزمون آیلتسGeneral و آیلتس Academic یکسان است.

در این بخش شما لیست سوالات و taskهای مختلف را دارید به علاوه ی پاسخنامه. قبل از شروع آزمون پیشنهاد می کنم دو کار را انجام دهید. اول اینکه task یا همان سوال را خوب بخوانید و بفهمید که چه چیزی از شما می خواهد. مثلا اگر سوالی از شما بخواهد که در جای خالی بیش از دو کلمه ننویسید یا حداکثر سه کلمه بنویسید، در این صورت اگر شما تعداد کلمه بیشتری بنویسید، حتی اگر درست هم باشد، هیچ نمره ای کسب نمی کنید.

نکته دوم اینکه در این بخش از آزمون شما فرصت دارید قبل از پخش فایل های صوتی به سوالات نگاه کنید. این یک فرصت طلایی هست که باید به خوبی از آن استفاده کنید شما تا جایی که می توانید باید سوالات بیشتری را پوشش دهید و چشم شما آن ها را ببیند، فایده این کار این است که به محض شنیدن سوال ذهن شما با آنچه که دیده اید ارتباط برقرار می کند و به راحتی می توانید اینگونه سوالات را پاسخ دهید که این کار برای سوالات چهارگزینه ای به شما کمک زیادی می کند.

پیشنهاد بعدی من در این بخش برای آن دسته از سوالاتی هست که پاسخ کوتاه نیاز دارند که به محض شنیدن پاسخ آن را در همان دفترچه سوالات یادداشت کنید و چون در انتها ده دقیقه زمان دارید که پاسخ ها را به پاسخنامه منتقل کنید، از این بابت نگران نباشید.

شاید برای شما سوال باشه که چرا از همان اول این مُدل از سوالات را در پاسخنامه ننویسیم. باید خدمتتون عرض کنم که بعضی از سوالات کمی گمراه کننده هستند. به مثال زیر توجه کنید :

مثلا یک نفر شماره تلفنی را برای شما می خواند و شما هم به محض شنیدن آن را یادداشت می کنید و در نهایت یکی از دو طرف مکالمه شماره را تصحیح می کند و شما اگر در پاسخنامه بخواهید تصحیح کنید کمی زمان بیشتری می برد.

مثال:

The number is 05724167 oh no 65
یا
Who play more sports
Most people think that men play more sports than women but actually there is such evidence that shows women play as many sports as men

در مثال دوم چون شما هر آنچه که احساس می کنید پاسخ درست هست و باید یادداشت شود را در پاسخنامه می نویسید در آخر گفتگو گوینده چیزی خلاف قسمت اول می گوید، به عنوان نمونه در مثال بالا اینکه خانم ها هم به اندازه آقایان ورزش می کنند، اگر در برگه سوال به این مدل از سوالات پاسخ دهید دیگر مجبور به اصلاح در پاسخنامه نخواهید بود.

از آنجایی که همه فایل های صوتی فقط یک بار پخش می شوند و تکراری در کار نیست، حتما با حواس جمع در جلسه آزمون حاضر بشوید.

یکی از نکات بسیار مهم در کل آزمون آیلتس املای درست لغات است.اگر املای یک لغت رو اشتباه بنویسید هیچ نمره ای از آن سوال کسب نخواهید کرد.

در انتقال پاسخ ها به مفرد یا جمع بودن اسم ها هم توجه کنید. به عنوان مثال در سوالی که مربوط به” مکالمه ای بین دانش آموز و کتابدارهست”، شما باید محل دقیق کتب را که کتابدار می گوید یادداشت کنید، این قبیل از سوالات نیاز به تمرین زیادی دارند، که یکی از بهترین راه ها شرکت در آزمون های آزمایشی (Mock) هست.

برای اینکه مطمئن بشویم شما داوطلب عزیز در بخش شنیداری آزمون آیلتس پاسخ سوالات خودت را پیدا کرده ای، پرسش های متداول زبان آموزان از این بخش را برایتان در قالب سوال و پاسخ کوتاه قرار داده ایم:

زمان بخش شنیداری آزمون آیلتس چقدر است؟

۳۰ دقیقه بعلاوه ۱۰ دقیقه برای انتقال پاسخ‌ها از دفترچه به پاسخنامه.

تعداد سوالات بخش Listening چندتا می باشد؟

در این بخش ۴۰ سؤال مختلف مطرح می گردد. این سوالات به صورت چهار گزینه‌ای، (Matching) تطبیق دادن، نام گذاری نقشه و نمودار، پر کردن فرم، کامل کردن یادداشت | جمله | جدول | نمودار جریانی | خلاصه نویسی و جواب کوتاه دادن به سؤال است.

نمره بخش شنیداری آزمون آیلتس چگونه داده می شود؟

در این بخش هر پاسخ صحیح یک امتیاز دارد و با توجه به تعداد سوالات کل این بخش ۴۰ امتیاز دارد که به مقیاس گروهی Band scale تبدیل می‌شود. در پایان نمره‌ این بخش به صورت کامل و یا نیم از ۱-۹ گزارش داده می‌شوند. مثلا ۷ یا ۷٫۵

چند بار امکان پخش فایل صوتی وجود دارد؟

فقط یک بار

آیا فرصت کافی برای مطالعه سوالات پیش از پخش فایل صوتی وجود دارد؟

خوشبختانه بله. همانطور که در متن گفتیم قبل از پخش سوالات این فرصت را خواهید داشت تا با مطالعه سوالات آمادگی بیشتری برای پاسخگویی داشته باشید.

چگونه باید به سوالات پاسخ داد؟

هم‌زمان با شنیدن، می‌توانید در دفترچه سؤال خود به سؤالات پاسخ دهید. پس از پایان آزمون شنیداری، ۱۰ دقیقه به شما وقت داده می شود که جواب‌ها را به پاسخنامه منتقل کنید.

اگر سوالی را در دفترچه سوال پاسخ بدهمیم نمره ای به ما تعلق می گیرد؟

خیر. به این نکته دقت کنید که هیچ گونه پاسخی در دفترچه سؤال مورد ارزیابی قرار نمی گیرد پس در زمان ۱۰ دقیقه درنظر گرفته شده همه‌ی جواب‌ها را به پاسخنامه منتقل کنید.

با چه ابزار نوشتاری برگه پاسخنامه را تکمیل کنیم؟

مداد . هرگز از نوشت ابزار دیگری استفاده نکنید.

بخش دوم: بخش ریدینگ آزمون آیلتس IELTS Reading

مهارت ریدینگ آزمون آیلتس IELTS reading

بخش ریدینگ آزمون آیلتس شامل چهل سوال می باشد که در مدت زمان ۶۰ دقیقه باید به آنها پاسخ بدهید. سوالات مطرح شده در بخش ردینگ سوالات چهار گزینه ای، انواع matching، انواع جای خالی را پر کنید و پاسخ کوتاه دهید را شامل می شود.

بخش ریدینگ آیلتس جنرال از سه قسمت تشکیل می شود.

قسمت اول شامل دو الی سه متن کوتاه مرتبط به هم در مورد یک موضوع واقعی و روزمره، قسمت دوم شامل دو متن و قسمت سوم یک متن طولانی با ساختار پیچیده تر و سخت تر است.

سه متن کوتاه اول معمولا با موضوعات تبلیغات، آگهی ها و جدول ساعت کار می باشد.

دو متن دوم موضوعاتی در حیطه کاری را شامل می شود مثل توصیف مشاغل، ترفیع کارکنان، قراردادها، مباحث آموزش کارکنان.

متن سوم هم نوشته هایی از روزنامه ها، مجلات و کتاب های داستانی است.

در ردینگ آیلتس آکادمیک سه متن وجود دارد .

متن ها از کتاب ها، نشریات، مجلات و روزنامه ها گرفته می شود و برای مخاطبان غیر متخصص نوشته شده است.

همه موضوعات متن ها در مورد مسائل عمومی هستند. متن ها در مورد مسائلی است که جالب، قابل تشخیص و مناسب برای سنجش افرادی است که وارد دوره های کارشناسی یا تحصیلات تکمیلی می شوند.

متن ها ممکن است در سبک های مختلف نوشته شوند، مثلا روایی، توصیفی یا گفتمان / استدلالی.

حداقل یکی از متون حاوی استدلال منطقی همراه با جزیئات می باشد. متن ممکن است دارای نمودارها یا تصاویر نیز باشد. اگر متون حاوی عبارات تخصصی باشند، یک واژه نامه ساده همراه آن ارائه می گردد.

نمره این بخش از آزمون به این شکل است که هر جواب صحیح ۱ امتیاز دارد و با توجه به تعداد سوالات این بخش، کل این بخش دارای ۴۰ نمره می باشد که نمره نهایی داوطلب مقیاس شده و نمره ای از ۱-۹ به او داده می شود. البته نمره ها به صورت کامل و یا نیم گزارش می شوند مثلا ۷ یا ۷/۵ و …

 

جزئیات سوالات ریدینگ آیلتس جنرال IELTS General Reading

جزئیات ریدینگ آیلتس جنرال

 

Task type 1 – Multiple Choice

نوع سوال: در این بخش، داوطلبین بهترین پاسخ را از چهار گزینه A، B، C یا D یا بهترین دو پاسخ از پنج گزینه (A، B، C، D یا E) یا بهترین سه پاسخ از هفت گزینه را انتخاب می کنند (A، B، C، D، E، F یا G). باید بهترین گزینه یا گزینه ها را در برگه پاسخ نامه منتقل کنند.

سوالات ممکن است شامل تکمیل جمله باشند که در این حالت بخش اول یک جمله را ارائه می دهند و داوطلبین بهترین راه برای تکمیل این جمله را از میان گزینه های طرح شده انتخاب می کنند و یا سوالاتی که مطرح می شوند و داوطلب باید بهترین جواب را از میان گزینه ها انتخاب کند.

ترتیب سوالات ارائه شده در این بخش دقیقا منطبق با ترتیب ارائه اطلاعات در متن است: یعنی پاسخ سوال یک قطعا در متن ردینگ قبل از پاسخ سوال دو و باقی سوالات قرار دارد. این نوع سوال با هر نوع متن و موضوعی می آید.

تمرکز سوالات در این تسک: این نوع سوالات طیف وسیعی از مهارتهای خواندن را شامل می شوند مثل درک نکته ای خاص یا درک کلی از نکات اصلی متن .

تعداد سوال : متغیر است.

 

Task type 2 – Identifying information

نوع سوال: در این نوع از سوالات به داوطلب تعدادی جمله داده می شود که می پرسد: «آیا اظهارات زیر با اطلاعات موجود در متن توافق دارد؟» سپس داوطلب باید آنها را در صفحات پاسخنامه خود به شکل «درست true»، «نادرستFalse » یا «داده نشده Not Given» بنویسد.

سوالات به ترتیب است و با اطلاعات موجود در متن مطابقت دارند: یعنی پاسخ به اولین سوال در این گروه در متن، قبل از پاسخ به سوال دوم و غیره قرار می گیرد.

برای این سوالات نکته مهم اینجاست که تفاوت بین “نادرست” و “داده نشده” را درک کنید. “False” بدان معنی است که این عبارت متناقض از بیانیه ای است که مورد بحث قرارگرفته است و “Not Given” بدان معنی است که این بیانیه نه در متن تایید شده و نه متناقض با اطلاعات موجود در آن است.

همیشه این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که با هر میزان از دانش قبلی که وارد جلسه آزمون می شوید نباید دانش خود را درپاسخ به سوالات ملاک انتخاب گزینه صحیح قرار دهید. پاسخ هر سوال را فقط بر اساس اطلاعات موجود در متن بنویسید.

تمرکز سوالات : این نوع سوال توانایی داوطلبان را برای تشخیص جزییات موجود در متن مورد ارزیابی قرار می دهد. در این قسمت از ریدینگ آزمون آیلتس جنرال، متون واقعی بیشتری برای طراحی سوالات مورد استفاده قرار می گیرند.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 3 – Identifying writer’s views/claims

 

نوع سوال: در این دسته از سوالات به داوطلب تعدادی عبارت داده خواهد شد و سپس از او پرسیده می شود که: آیا اظهارات زیر با نظرات / ادعاهای نویسنده متن موافق است؟

در این حالت داوطلبان در باکس های پاسخ در صفحه پاسخنامه شان «بله»، «خیر» یا «داده نشده» را باید بنویسند. ترتیب سوالات به همان ترتیب ارائه اطلاعات در متن هستند:

یعنی پاسخ به اولین سوال در این گروه در متن قبل از پاسخ به سوال دوم و غیره قرار می گیرد.

تمرکز سوال: این نوع سوال توانایی داوطلبان را در تشخیص نظرات و ایده ها می سنجد و اغلب متون در این بخش جزء متون استدلالی و منطقی هستند.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 4 – Matching information

نوع سوال: در این دسته از سوالات ریدینگ آزمون آیلتس داوطلبان باید به دنبال اطلاعات خاصی که در پاراگراف ها/بخش های حروف بندی شده یک متن خاص هستند بگردند و حرف پاراگراف/بخش صحیح را در پاسخنامه خود بنویسند.

از داوطلب خواسته می شود، جزئیات خاص همچون مثال، دلیل، توضیح، مقایسه، خلاصه و یا توضیح مختصری را در متن پیدا کند.

در این سوالات لزوما اینطور نیست که در هر پاراگراف/بخشِ ارائه شده در متن اطلاعات مرتبط با سوال موجود باشد، اما در عین حال ممکن است بیش از یک بخش مرتبط به سوال در یک پاراگراف/بخش وجود داشته باشد.

هنگامی که چنین حالتی وجود دارد، به داوطلبان گفته می شود که می توانند از هر حرف بیش از یک بار استفاده کنند(در اینجا منظور از حرف، انتخاب یک حرف از میان حروفی است که برای مشخص کردن هر پاراگراف/بخش از متن مورد استفاده قرار می گیرد).

باید توجه کنید که ترتیب سوالات مطرح شده در این بخش به همان ترتیب ارائه اطلاعات در متن نمی باشد .

دراین نوع سوال هرنوع متنی می تواند مورد استفاده قرار گیرد زیرا این سوالات طیف وسیعی از مهارت های خواندن را شامل می شوند، از پیدا کردن موارد جزیی در متن گرفته تا نوشتن خلاصه کوتاه و یا حتی تعریف یک عبارت.

تمرکز سوال: این نوع سوال توانایی داوطلبان را در اسکن اطلاعات خاص ارزیابی می کند که مربوط به اطلاعات خاص می شود نه ایده اصلی متن.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 5 – Matching headings

نوع سوال: به داوطلبان لیستی از عناوین داده می شود که معمولا با عددهای رومی کوچک (I، II، III، و غیره) شناسایی می شوند که به ایده اصلی پاراگراف یا بخشی از متن اشاره می کنند.

داوطلبان باید عنوان را به پاراگراف ها یا بخش های صحیح که بر اساس حروف الفبا مطابقت دارند مطابقت دهند و عدد های مناسب رومی را در پاسخنامه خود بنویسند.

همیشه تعداد عناوین بیشتر از پاراگراف ها یا بخش ها است، بنابراین برخی از عنوان ها مورد استفاده قرار نخواهند گرفت.

همچنین ممکن است بعضی از پاراگراف ها یا بخش ها در سوال موجود نباشد. برای نمونه، ممکن است یک یا چند پاراگراف از نظر عنوان به هم مربوط باشند. باید توجه کنید که از هیچ عنوانی بیش از یک بار استفاده نمی شود.

این نوع سوال با متن هایی می آید که درون مایه (Theme) کاملا واضحی دارند .

تمرکز سوال: این بخش توانایی تشخیص ایده اصلی یا موضوع مورد بحث در پاراگراف ها یا بخشی از یک متن را مورد سنجش قرار می دهد .

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 6 – Matching features

 

نوع سوال: در این نوع از سوالات ریدینگ آزمون آیلتس جنرال، داوطلبان مجموعه ای از اظهارات یا بخشی از اطلاعات را با لیستی از گزینه ها مطابقت می دهند.

 به عنوان مثال، ممكن است از داوطلبان بخواهند ویژگی های مختلفی را با گروه های سنی یا رویدادهای مربوط به دوره های تاریخی مطابقت دهند.

ممكن است برخی از گزینه ها مورد استفاده قرار نگیرند و برخی دیگر ار گزینه ها بیش از یک بار استفاده شوند. دستورالعمل موجود در دفترچه سوال به شما می گوید که ممکن است بعضی از گزینه ها بیش از یک بار مورد استفاده قرار بگیرند. در اینجا ترتیب سوالات از ترتیب ارائه اطلاعات در متن پیروی نمی کنند.

تمرکز سوال: این تیپ از سوال توانایی شخص در تشخیص روابط و ارتباطات بین حقایق در متن را بررسی می کند، و به تشخیص عقاید و نظریه ها می پردازد. متن این سوالات ممکن است هم از متون مربوط به اطلاعات واقعی باشد و یا با متون توصیفی. داوطلبان باید بتوانند متن را با تکنیک Scan & Skim پیش ببرند تا اطلاعات مورد نیاز را پیدا کنند و با جزئیات بخوانند.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 7 – Matching sentence endings

نوع سوال: در این سوالات به داوطلبان، نیمه اول یک جمله را می دهند و آنها باید بهترین راه را برای تکمیل جمله از لیست گزینه های ممکن انتخاب کنند. در این سوالات تعداد گزینه ها از تعداد سوالات بیشتر می باشد.

سوالات به ترتیب ارائه اطلاعات در متن هستند: یعنی پاسخ به اولین سوال در این گروه قبل از پاسخ سوال دوم و غیره یافت می شود. در این نوع سوال ممکن است هر نوع متنی مورد استفاده قرار بگیرد.

تمرکز سوال: این نوع سوال توانایی داوطلبان را در درک ایده های اصلی بررسی می کند.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 8 – Sentence completion

 

نوع سوال: در این دسته از سوالات داوطلبان جملات را با تعداد معینی از کلمات گرفته شده از متن کامل می کنند و پاسخ های خود را در برگه پاسخنامه می نویسند.

دستورالعمل سوال به شما می گوید که چه تعداد کلمه/عدد باید در پاسخ باشد، به عنوان مثال به شما در دستورالعمل می گویند که بیش از سه کلمه ننویس یا فقط با یک کلمه پاسخ دهید. اگر متقاضیان آزمون، بیشتر از تعداد کلمات مورد نظر را بنویسند، نمره آن سوال را از دست خواهند داد.

حتما بخوانید: نکات مهم آیلتس : لغات و کلمات در آزمون آیلتس چگونه شمارش می شوند؟

 

کلماتی که به اختصار نوشته شوند تصحیح نخواهند شد. کلماتی که با خط ربط (-) به هم متصل می شوند یک کلمه محسوب می شوند. در اینجا هم سوالات به ترتیب همان اطلاعاتی است که در متن آمده است. : یعنی پاسخ اولین سوال در این گروه قبل از پاسخ به سوال دوم و غیره یافت می شود.

تمرکز سوال: توانایی داوطلبان را در پیدا کردن جزئیات و اطلاعات خاص می سنجد.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 9 – Summary, note, table, flow-chart completion

نوع سوال: این نوع سوال در آزمون آیلتس به این شکل است که به داوطلبان خلاصه ای از یک بخش از متن داده می شود و از آن ها می خواهند که با اطلاعات داده شده در متن جای خالی را کامل کنند.

توجه داشته باشید که خلاصه معمولا تنها بخشی از یک قسمت متن است، نه کل متن.

اطلاعات داده شده ممکن است به این شکل باشد: چند جمله مرتبط (به عنوان یک خلاصه)، چند یادداشت، یک جدول که برخی از خانه های آن خالی یا به صورت جزئی خالی هستند (به عنوان یک جدول نامیده می شود)، مجموعه ای از باکس ها یا مراحل که با فلش به هم مربوط شده اند تا دنباله ای از حوادث، یا مراحل را نشان دهند، که برخی از باکس ها یا مراحل خالی یا به صورت جزئی خالی هستند (اینها به عنوان یک نمودار flow-chart نامیده می شود).

در اینجا جواب ها لزوما به همان ترتیب موجود در متن نمی باشند اما از یک بخش از متن انتخاب می شوند.

سوالاتی که به این شکل طرح می شوند و در این نوع از تسک تایپ ها قرار می گیرند به دو نوع تقسیم می شوند.

ممکن است داوطلبان کلمات را از متن انتخاب کنند یا کلمات را از لیست پاسخ ها انتخاب کنند.

اینکه کلمات را از کجا انتخاب کنید، دستورالعمل سوال آن را روشن خواهد کرد که چگونه از آن ها در پاسخ خود استفاده کنید، برای مثال بیشتر از سه کلمه ننویسید یا فقط با یک کلمه پاسخ دهید.

اگر در این حالت شما بیشتر از تعداد کلمات مورد نظر بنویسید، نمره آن سوال را از دست خواهید داد.

همچنین کلماتی که به اختصار نوشته شوند تصحیح نخواهند شد.

کلماتی که با خط ربط (-) به هم متصل می شوند یک کلمه محسوب می شوند.

همیشه تعداد کلمات و عبارات در این سوالات از تعداد جاهای خالی بیشتر می باشد.

از آنجا که این نوع سوالات اغلب مربوط به اطلاعات دقیق و واقعی هستند، برای طرح آنها از متون توصیفی استفاده می شود.

تمرکز سوال: این نوع سوال توانایی داوطلبان را در درک جزئیات و یا پیدا کردن ایده اصلی یک بخش از متن می سنجد.

در انواع مختلف سوالات این بخش که شامل یک خلاصه (summary) یا یادداشت (Notes) است، باید از نوع کلمه (ها) که در جای خالی می نویسید آگاهی داشته باشید و فرم مناسب را بنویسید (به عنوان مثال، آیا اسم مورد نیاز است یا یک فعل و غیره).

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 10 – Diagram label completion

نوع سوال: در این نوع از سوالات ریدینگ در آزمون آیلتس جنرال، داوطلبان برچسب های روی یک نمودار را کامل می کنند که توضیحات آن در متن موجود است.

در این سوالات هم، دستورالعملِ سوال مشخص می کند که چگونه به سوال باید پاسخ بدهید، برای مثال می گوید بیشتر از سه کلمه ننویسید یا فقط با یک کلمه پاسخ دهید. در اینجا هم اگر بیشتر از تعداد کلمات مورد نظر را بنویسید، نمره آن سوال را از دست خواهید داد.

در این سوالات هم کلماتی که به اختصار نوشته شوند تصحیح نخواهند شد. کلماتی که با خط ربط (-) به هم متصل می شوند یک کلمه محسوب می شوند. پاسخ ها لزوما به ترتیب موجود در متن نیستند.

نمودار ممکن است از یک نوع ماشین یا بخشی از یک ساختمان یا هر چیز دیگر باشد که می تواند به شکل تصویری ارائه شود.

این نوع سوال اغلب با متن هایی همراه هست که فرایندها را توصیف می کند یا متون توصیفی هستند.

تمرکز سوال: این سوال فهم جزئیات را می سنجد و اینکه آیا داوطلب توانایی ارتباط دادن آن ها به اطلاعات موجود در نمودار را دارد یا خیر.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 11 – Short-answer questions

 

نوع سوال: در این نوع از سوالات داوطلبان به سوالات مربوط به متن های واقعی پاسخ می دهند.

باید پاسخ ها را با کلمات یا اعداد در پاسخنامه جواب دهید.

 پاسخ ها باید با استفاده از کلمات داخل متن نوشته شوند.

دستورالعملِ سوال مشخص می کند که چه تعداد کلمه/عدد باید در پاسخنامه خود بنویسید، برای مثال بیشتر از سه کلمه ننویسید یا فقط با یک کلمه پاسخ دهید. اگر شما بیشتر از تعداد کلمات مورد نظر را بنویسید، نمره را از دست خواهید داد.

کلماتی که به اختصار نوشته شوند تصحیح نخواهند شد. کلماتی که با خط ربط(-) به هم متصل می شوند یک کلمه محسوب می شوند.

سوالات در این قسمت به ترتیب ارائه اطلاعات در متن طرح می شوند یعنی پاسخ به اولین سوال در این نوع از سوالات در آزمون، قبل از پاسخ به سوال دوم و غیره قرار می گیرد.

تمرکز سوال: توانایی پیدا کردن و درک دقیق اطلاعات در متن.

تعداد سوال: متغیر است.

جزئیات سوالات ریدینگ آیلتس آکادمیک IELTS Academic Reading

جزئیات ریدینگ آیلتس آکادمیک

 

Task type 1 – Multiple Choice

نوع سوال: در این بخش، داوطلبین بهترین پاسخ را از چهار گزینه A، B، C یا D یا بهترین دو پاسخ از پنج گزینه (A، B، C، D یا E) یا بهترین سه پاسخ از هفت گزینه را انتخاب می کنند (A، B، C، D، E، F یا G). باید بهترین گزینه یا گزینه ها را در برگه پاسخ نامه منتقل کنند.

سوالات ممکن است شامل تکمیل جمله باشند که در این حالت بخش اول یک جمله را ارائه می دهند و داوطلبین بهترین راه برای تکمیل این جمله را از میان گزینه های طرح شده انتخاب می کنند. یا سوالاتی که مطرح می شوند و داوطلب باید بهترین جواب را از میان گزینه ها انتخاب کند. ترتیب سوالات ارائه شده در این بخش دقیقا منطبق با ترتیب ارائه اطلاعات در متن است: یعنی پاسخ سوال یک قطعا در متن ردینگ قبل از پاسخ سوال دو و باقی سوالات قرار دارد. این نوع سوال با هر نوع متن و موضوعی می آید.

تمرکز سوال سوالات در این تسک: این نوع سوالات طیف وسیعی از مهارتهای خواندن را شامل می شوند مثل درک نکته ای خاص یا درک کلی از نکات اصلی متن .

تعداد سوال : متغیر است.

 

Task type 2 – Identifying information

نوع سوال: در این نوع از سوالات ریدینگ آزمون آیلتس آکادمیک، به داوطلب تعدادی جمله داده می شود که می پرسد: «آیا اظهارات زیر با اطلاعات موجود در متن توافق دارد؟» سپس داوطلب باید آنها را در صفحات پاسخنامه خود به شکل «درست true»، «نادرستFalse » یا «داده نشده Not Given» بنویسد. سوالات به ترتیب است و با اطلاعات موجود در متن مطابقت دارند: یعنی پاسخ به اولین سوال در این گروه در متن، قبل از پاسخ به سوال دوم و غیره قرار می گیرد.

برای این سوالات نکته مهم اینجاست که تفاوت بین “نادرست” و “داده نشده” را درک کنید. “False” بدان معنی است که این عبارت متناقض از بیانیه ای است که مورد بحث قرارگرفته است و “Not Given” بدان معنی است که این بیانیه نه در متن تایید شده و نه متناقض با اطلاعات موجود در آن است.

همیشه این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که با هر میزان از دانش قبلی که وارد جلسه آزمون می شوید نباید دانش خود را درپاسخ به سوالات ملاک انتخاب گزینه صحیح قرار دهید. پاسخ هر سوال را فقط بر اساس اطلاعات موجود در متن بنویسید.

تمرکز سوال: این نوع سوال توانایی داوطلبان را برای تشخیص جزییات موجود در متن مورد ارزیابی قرار می دهد. در این قسمت از ریدینگ آزمون آیلتس جنرال، متون واقعی بیشتری برای طراحی سوالات مورد استفاده قرار می گیرند.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 3 – Identifying writer’s views/claims

 

نوع سوال: در این دسته از سوالات به داوطلب تعدادی عبارت داده خواهد و سپس از او پرسیده می شود که: آیا اظهارات زیر با نظرات / ادعاهای نویسنده متن موافق است؟ در این حالت داوطلبان در جعبه ها در صفحه پاسخنامه شان «بله»، «خیر» یا «داده نشده» را باید پاسخ بدهند . ترتیب سوالات به همان ترتیب ارائه اطلاعات در متن هستند: یعنی پاسخ به اولین سوال در این گروه در متن قبل از پاسخ به سوال دوم و غیره قرار می گیرد.

تمرکز سوال: این نوع سوال توانایی داوطلبان را در تشخیص نظرات و ایده ها می سنجد و اغلب متون در این بخش جزء متون استدلالی و منطقی هستند.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 4 – Matching information

نوع سوال: در این دسته از سوالات ریدینگ آیلتس داوطلبان باید به دنبال اطلاعات خاصی که در پاراگراف ها/بخش های حروف بندی شده یک متن خاص هستند بگردند و حرف پاراگراف/بخش صحیح رادر پاسخنامه خود بنویسند.

از داوطلب خواسته می شود، جزئیات خاص همچون مثال، دلیل، توضیح، مقایسه، خلاصه و یا توضیح مختصری را در متن پیدا کند .

در این سوالات لزوما اینطور نیست که در هر پاراگراف/بخش ارائه شده در متن اطلاعات مرتبط با سوال موجود باشد، اما در عین حال ممکن است بیش از یک بخش مرتبط به سوال در یک پاراگراف/بخش وجود داشته باشد. هنگامی که چنین حالتی وجود دارد، به داوطلبان گفته می شود که می توانند از هر حرف بیش از یک بار استفاده کنند(در اینجا منظور از حرف، انتخاب یک حرف از میان حروفی است که برای مشخص کردن هر پاراگراف/بخش از متن مورد استفاده قرار می گیرد).

باید توجه کنید که ترتیب سوالات مطرح شده در این بخش به همان ترتیب ارائه اطلاعات در متن نمی باشد . دراین نوع سوال هرنوع متنی می تواند مورد استفاده قرار گیرد زیرا این سوالات طیف وسیعی از مهارت های خواندن را شامل می شوند، از پیدا کردن مورد جزئی در متن گرفته تا نوشتن خلاصه کوتاه ویا حتی تعریف یک عبارت.

تمرکز سوال: این نوع سوال توانایی داوطلبان را در اسکن اطلاعات خاص ارزیابی می کند که مربوط به اطلاعات خاص می شود نه ایده اصلی متن.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 5 – Matching headings

نوع سوال: در این تیپ از سوالات آزمون آیلتس به داوطلبان لیستی از عناوین داده می شود که معمولا با عددهای رومی کوچک (I، II، III، و غیره) شناسایی می شوند که به ایده اصلی پاراگراف یا بخشی از متن اشاره می کنند.

داوطلبان باید عنوان را به پاراگراف ها یا بخش های صحیح که بر اساس حروف الفبا مطابقت دارند مطابقت دهند و عدد های مناسب رومی را در پاسخنامه خود بنویسند. همیشه تعداد عناوین بیشتر از پاراگراف ها یا بخش ها است، بنابراین برخی از عنوان های موجود مورد استفاده قرار نخواهند گرفت.

همچنین ممکن است بعضی از پاراگراف ها یا بخش ها در سوال موجود نباشد. برای نمونه، ممکن است یک یا چند پاراگراف از نظر عنوان به هم مربوط باشند. باید توجه کنید که از هیچ عنوانی بیش از یک بار استفاده نمی شود. این نوع سوال با متن هایی می آید که درون مایه (Theme) کاملا واضح دارند .

تمرکز سوال: این بخش توانایی تشخیص ایده اصلی یا موضوع مورد بحث در پاراگراف ها یا بخشی از یک متن را مورد سنجش قرار می دهد .

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 6 – Matching features

 

نوع سوال: در این نوع از سوالات، داوطلبان مجموعه ای از اظهارات یا بخشی از اطلاعات را با لیستی از گزینه ها مطابقت می دهند.

 برای مثال، ممكن است از داوطلبان بخواهند ویژگی های مختلفی را با گروه های سنی یا رویدادهای مربوط به دوره های تاریخی مطابقت دهند. ممكن است برخی از گزینه ها مورد استفاده قرار نگیرند و دیگرگزینه ها بیش از یک بار استفاده شوند.

دستورالعمل سوال به شما نشان می دهد که ممکن است بعضی از گزینه ها بیش از یک بار مورد استفاده قرار بگیرند. در اینجا ترتیب سوالات از ترتیب ارائه اطلاعات در متن پیروی نمی کنند.

تمرکز سوال: این تیپ از سوال در آزمون آیلتس توانایی شخص در تشخیص روابط و ارتباطات بین حقایق در متن را بررسی می کند، و به تشخیص عقاید و نظریه ها می پردازد. متن این سوالات ممکن است هم از متون مربوط به اطلاعات واقعی باشد و یا با متون توصیفی. داوطلبان باید بتوانند متن را با تکنیک Scan & Skim پیش ببرند تا اطلاعات مورد نیاز را پیدا کنند و با جزئیات بخوانند.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 7 – Matching sentence endings

نوع سوال: در این سوالات به داوطلبان، نیمه اول یک جمله را می دهند وآن ها باید بهترین راه را برای تکمیل جمله از لیست گزینه های ممکن انتخاب کنند. در این سوالات تعداد گزینه ها از تعداد سوالات بیشتر می باشد. سوالات به ترتیب ارائه اطلاعات در متن هستند: یعنی پاسخ به اولین سوال در این گروه قبل از پاسخ سوال دوم و غیره یافت می شود.

در این نوع سوال ممکن است هر نوع متنی مورد استفاده قرار بگیرد.

تمرکز سوال: این نوع سوال توانایی داوطلبان را در درک ایده های اصلی بررسی می کند.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 8 – Sentence completion

 

نوع سوال: در این دسته از سوالات داوطلبان جملات را با تعداد معینی از کلمات گرفته شده از متن کامل می کنند و پاسخ های خود را در برگه پاسخنامه می نویسند.

دستورالعمل سوال به شما می گوید که چه تعداد کلمه/عدد باید در پاسخ باشد، به عنوان مثال به شما در دستورالعمل می گویند که بیش از سه کلمه ننویس یا فقط با یک کلمه پاسخ دهید. اگر متقاضیان آزمون، بیشتر از تعداد کلمات مورد نظر را بنویسند، نمره آن سوال را از دست خواهند داد.

حتما بخوانید: نکات مهم آیلتس : لغات و کلمات در آزمون آیلتس چگونه شمارش می شوند؟

 

کلماتی که به اختصار نوشته شوند تصحیح نخواهند شد.

کلماتی که با خط ربط (-) به هم متصل می شوند یک کلمه محسوب می شوند. در اینجا هم سوالات به ترتیب همان اطلاعاتی است که در متن آمده است: یعنی پاسخ اولین سوال در این گروه قبل از پاسخ به سوال دوم و غیره یافت می شود.

تمرکز سوال: توانایی داوطلبان را در پیدا کردن جزئیات و اطلاعات خاص می سنجد.

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 9 – Summary, note, table, flow-chart completion

نوع سوال: این نوع سوال در آزمون آیلتس به این شکل است که به داوطلبان خلاصه ای از یک بخش از متن داده می شود و از آن ها می خواهند که با اطلاعات داده شده در متن جای خالی را کامل کنند.

توجه داشته باشید که خلاصه معمولا تنها بخشی از یک قسمت متن است، نه کل متن.

اطلاعات داده شده ممکن است به این شکل باشد: چند جمله متصل (به عنوان یک خلاصه)، چند یادداشت (یادداشت ها ذکر شده)، یک جدول که برخی از خانه های آن خالی یا به صورت جزئی خالی هستند (به عنوان یک جدول نامیده می شود)، مجموعه ای از باکس ها یا مراحل که با فلش به هم مربوط شده اند تا دنباله ای از حوادث، یا مراحل را نشان دهند، که برخی از باکس ها یا مراحل خالی یا به صورت جزئی خالی هستند (اینها به عنوان یک نمودار flow-chart نامیده می شود).

جواب ها لزوما به همان ترتیب موجود در متن نمی باشند اما از یک بخش از متن انتخاب می شوند.

سوالاتی که به این شکل طرح می شوند و در این نوع از تسک تایپ ها قرار می گیرند به دو نوع تقسیم می شوند.

ممکن است داوطلبان کلمات را از متن انتخاب کنند یا کلمات را از لیست پاسخ ها انتخاب کنند.

اینکه کلمات را از کجا انتخاب کنید، دستورالعمل سوال آن را روشن خواهد کرد که چگونه از آن ها در پاسخ خود استفاده کنید، برای مثال بیشتر از سه کلمه ننویسید یا فقط با یک کلمه پاسخ دهید.

اگر در این حالت شما بیشتر از تعداد کلمات مورد نظر بنویسید، نمره آن سوال را از دست خواهید داد. همچنین کلماتی که به اختصار نوشته شوند تصحیح نخواهند شد. کلماتی که با خط ربط (-) به هم متصل می شوند یک کلمه محسوب می شوند. همیشه تعداد کلمات و عبارات در این سوالات از تعداد جاهای خالی بیشتر می باشد. از آنجا که این نوع سوالات اغلب مربوط به اطلاعات دقیق و واقعی هستند، برای طرح آنها از متون توصیفی استفاده می شود.

تمرکز سوال: این نوع سوال توانایی داوطلبان را در درک جزئیات و یا پیدا کردن ایده اصلی یک بخش از متن می سنجد. در انواع مختلف سوالات این بخش که شامل یک خلاصه (summary)یا یادداشت(Notes)است، باید از نوع کلمه (ها) که در جای خالی می نویسید آگاهی داشته باشید و فرم مناسب را بنویسید (به عنوان مثال، آیا اسم مورد نیاز است یا یک فعل و غیره).

تعداد سوال: متغیر است.

 

Task type 10 – Diagram label completion

نوع سوال: در این نو عِ ریدینگِ آزمون آیلتس آکادمیک، داوطلبان برچسب های روی یک نمودار را کامل می کنند که توضیحات آن در متن موجود است.

در این سوالات هم دستورالعملِ سوال مشخص می کند که چگونه به سوال باید پاسخ بدهید، برای مثال می گوید بیشتر از سه کلمه ننویسید یا فقط با یک کلمه پاسخ دهید.. در اینجا هم اگر بیشتر از تعداد کلمات مورد نظر را بنویسید، نمره آن سوال را از دست خواهید داد.

در این سوالات هم کلماتی که به اختصار نوشته شوند تصحیح نخواهند شد.

کلماتی که با خط ربط(-) به هم متصل می شوند یک کلمه محسوب می شوند. پاسخ ها لزوما به ترتیب موجود در متن نیستند.

نمودار ممکن است از یک نوع ماشین یا بخشی از یک ساختمان یا هر چیز دیگر باشد که می تواند به شکل تصویری ارائه شود.

این نوع سوال در ازمون ایلتس اغلب با متن هایی همراه هست که فرایندها را توصیف می کند یا متون توصیفی هستند.

تمرکز سوال: این سوال فهم جزئیات رو می سنجد و اینکه آیا داوطلب توانایی ارتباط دادن آن ها به اطلاعات موجود در نمودار را دارد یا نه.

تعداد سوال: متغیر است.

Task type 11 – Short-answer questions

نوع سوال: در این تیپ از سوالات داوطلبان به سوالات مربوط به متن های واقعی پاسخ می دهند.

در اینجا شما باید پاسخ ها را با کلمات یا اعداد در پاسخنامه جواب دهید.

باید پاسخ های خود را با استفاده از کلمات داخل متن بنویسید.

دستورالعملِ سوال مشخص می کند که چه تعداد کلمه/عدد باید در پاسخنامه خود بنویسید، برای مثال بیشتر از سه کلمه ننویسید یا فقط با یک کلمه پاسخ دهید.

اگر شما بیشتر از تعداد کلمات مورد نظر را بنویسید، نمره را از دست خواهید داد.

کلماتی که به اختصار نوشته شوند تصحیح نخواهند شد.

کلماتی که با خط ربط(-) به هم متصل می شوند یک کلمه محسوب می شوند.

سوالات در این قسمت از ازمون ایلتس به ترتیب ارائه اطلاعات در متن طرح می شوند، یعنی پاسخ مربوط به اولین سوال در متن، قبل از پاسخِ مربوط به سوال دوم و غیره قرار می گیرد.

تمرکز سوال: توانایی پیدا کردن و درک دقیق اطلاعات در متن.

تعداد سوال: متغیر است.

 

بخش سوم: بخش نوشتاری آزمون آیلتس یا IELTS Writing

مهارت رایتینگ آیلتس IELTS Writing

تفاوت زیادی بین آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک در این بخش وجود دارد که به ماهیت سوالات بر می گردد و متقاضیان آزمون باید به این مورد توجه داشته باشند.

این بخش از آزمون ۶۰ دقیقه است که دارای دو Task می باشد. در ادامه به طور کامل توضیحات و جزئیات مربوط به هر دو نوع آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک را برای شما ارائه می کنیم.

ساختار سوالات: رایتینگ آیلتس جنرال General Training Writing

زمان: ۶۰ دقیقه

موضوعات مطح شده عمومی هستند و دو Task وجود دارد:

تسک ۱ – به شما یک وضعیتی ارائه می شود ( باید خود را در شرایطی که گفته می شود قرار دهید ) و نامه ای بنویسید و درخواست اطلاعات کنید یا شرایطی را توضیح دهید نامه ممکن است از نظر style به صورت شخصی، نیمه رسمی یا رسمی باشد.

تسک ۲ – از شما خواسته می شود که در پاسخ به یک دیدگاه، بحث یا مشکل، یک مقاله بنویسید. مقاله می تواند از لحاظ سبک نگارش نسبتا شخصی باشد.

 

حتما بخوانید: رایتینگ آیلتس : منبع جامع آموزش رایتینگ IELTS

جزئیات رایتینگ آزمون آیلتس جنرال

Task 1

نوع سوال: در رایتینگ task 1، آیلتس جنرال، داوطلبان با موقعیتی روبه رو می شوند و نیاز به نوشتن پاسخی شخصی در قالب نامه ای غیر رسمی، نیمه رسمی یا رسمی و حداقل با ۱۵۰ کلمه در قسمت پاسخنامه دارند.

نامه ای که از داوطلب در این حالت خواسته می شود در مورد موارد معمولی و عمومی هست مثل : نوشتن یک نامه به مسئول خوابگاه دانشگاه در مورد مسائل مربوط به اقامت، نوشتن یک نامه به کارفرمای جدید در مورد مشکلات مدیریت زمان، نوشتن نامه در یک روزنامه محلی در مورد برنامه توسعه یک فرودگاه محلی و یا نامه ای به دفتر مشاور املاک در مورد مشکلاتی که با سیستم گرمایشی در خانه اش دارد و … .

به داوطلبان گفته می شود که چه نوع اطلاعاتی باید در پاسخ آنها باشد. ممکن است از آنها خواسته شود که نامه ای بنویسند و در آن کسب اطلاعات کنند و یا یک وضعیت را شرح دهند. موضوعاتی از قبیل: درخواست و / یا ارائه اطلاعات جامع واقعی، بیان نیازها، خواسته ها، علاقه ها یا عدم تمایل ها را بیان کنند، نظرات و شکایات را ابراز کنند، درخواست ها یا پیشنهادات / انتقاداتی را ارائه دهند.

سبک نوشتن به این بستگی دارد که برای چه کسی می نویسید (مخاطب شما کیست) و چقدر آنها را می شناسید. باید به شیوه ای مناسب برای مخاطبان خود بنویسید تا به اهداف خود برای نوشتن دست یابید، مثلا نوشتن به یک دوست (غیر رسمی) یا نوشتن به یک مدیر (نیمه رسمی یا رسمی)است. داوطلبان نیازی نیست که در بالای نامه آدرس یا ارجاع بدهند.

داوطلبان نباید بیش از ۲۰ دقیقه در این قسمت وقت صرف کنند.

از آنها خواسته می شود که حداقل ۱۵۰ کلمه بنویسند و اگر پاسخ آنها خیلی کوتاه باشد نمره از دست می دهند. در حالی که داوطلبان برای نوشتن بیش از ۱۵۰ کلمه جریمه نمی شوند، آنها باید به یاد داشته باشند که اگر بیش از بیست دقیقه برای تسک یک وقت بگذارند عملا از وقت دوم (۴۰ دقیقه) کم می شود و قاعدتا فرصت کمتری برای نوشتن تسک دو دارند که هم تعداد لغت بیشتری دارد (حداقل ۲۵۰ کلمه) و هم دو برابر نمره بیشتری نسبت به تسک اول دارد.

داوطلبان همچنین باید توجه داشته باشند که اگر بی ربط نسبت به عنوان سوال بنویسند یا به جای اینکه جمله کامل بنویسند به اختصار (مانند استفاده از نقاط bullet در هر بخش از پاسخ یا فرم یادداشت نویسی و غیره) بنویسند ، آنها برای عدم رعایت اصول نوشتاری نمره از دست می دهند. اگر داوطلبان در نوشته خود سرقت ادبی داشته باشند (به عنوان مثال کپی کردن از یک منبع دیگر) به شدت جریمه خواهند شد.

تمرکز سوال: این Task در ازمون ایلتس جنرال توانایی رعایت اصول نامه نگاری به زبان انگلیسی (به عنوان مثال در مورد نحوه قرار دادن اطلاعات ، از چه سبکی استفاده شود، چگونگی شروع و پایان نامه) و استفاده دقیق و مناسب از زبان و سازماندهی اطلاعات به شکل مرتبط و پیوسته را می سنجد.

تعداد سوال: یک سوال.

شاید برای شما این سوال مطرح شود که نقطه bullet چیست؟

 نقطه گلوله (bullet point) یعنی مثل مورد پایین، زمانی که تیتروار می خواهیم نکات مهم را بیان کنیم از آن استفاده می کنیم.

• Task response
• Coherence and cohesion
• Lexical resource
• Grammatical range and accuracy

Task 2

در نوشتن Task 2 داوطلبان یک مقاله نیمه رسمی یا یک مقاله استدلالی با حداقل ۲۵۰ کلمه در بخش پاسخنامه می نویسند.

در اینجا نیز دستورالعمل آزمون در این بخش اطلاعاتی در مورد دیدگاه(اول شخص یا سوم شخص)بیان مساله و یا مشکل ارائه می دهد. سپس گفته می شود که داوطلب چطور بنویسد که ممکن است شامل ارائه اطلاعات عمومی واقعی، ارائه یک راه حل، توجیه یک عقیده و همچنین ارزیابی شواهد و ایده ها باشد.

موضوعات مطرح شده در این تسک از آزمون آیلتس جنرال در مورد علایق عمومی هستند – مانند: آیا فعالیت های تفریحی کودکان باید آموزشی باشند، چرا خانواده ها مثل گذشته خیلی صمیمی نیستند و چگونه می توان آنها را به هم نزدیک تر کرد، چگونه مشکلات زیست محیطی را می توان حل کرد، چه کسی باید برای مراقبت از افراد مسن هزینه کند از افراد سالخورده، آیا سیگار کشیدن باید در مکان های عمومی ممنوع شود و سوالاتی از این قبیل.

داوطلبان باید اطمینان داشته باشند که با دقت کامل این تسک را پاسخ دهند و پاسخ کامل و مناسب را ارائه نمایند. آنها باید نظر خود را به وضوح سازماندهی کنند و اطمینان حاصل کنند که از استدلال خود با نمونه های مربوطه (از جمله تجربه خودشان در صورت لزوم) یا شواهد موجود، حمایت کنند. برای این کار داوطلبان باید بتوانند ایده های انتزاعی و پیچیده ای را با هم ارتباط دهند و از طیف وسیعی از واژگان و ساختارهای دستوری استفاده کنند.

تسک ۲ رایتینگ آیلتس، دو برابر تسک یک در نمره نهایی تاثیر دارد. بنابراین، کسانی که در تلاش برای پاسخگویی به این تسک موفق نیستند، شانس گرفتن یک نمره خوب از بخش نوشتاری را به میزان قابل توجهی از دست می دهند.

داوطلبان باید حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسند و اگر پاسخ آنها خیلی کوتاه باشد نمره از دست می دهند ( تعداد بیشتر مشکلی ندارد) نباید بیش از ۴۰ دقیقه در این بخش وقت صرف کرد.
داوطلبان همچنین باید توجه داشته باشند که اگر پاسخ آن ها نامرتبط با عنوان خواسته شده باشد یا به عنوان متن کامل (مانند استفاده از نقاط بولت که تیتر وار هستند ، فرم یادداشت و غیره) نوشته نشود، نمره نمی گیرند.

اگر داوطلبان در نوشته خود سرقت ادبی داشته باشند (به عنوان مثال کپی کردن از یک منبع دیگر) به شدت جریمه خواهند شد.

تمرکز سوال: این Task توانایی رعایت اصول نوشتار به زبان انگلیسی را می سنجد (به عنوان مثال در مورد نحوه قرار دادن اطلاعات ، از چه سبکی استفاده شود، چگونگی شروع و پایانِ نامه) . استفاده دقیق و مناسب از زبان و سازماندهی و ارتباط اطلاعات موجود در متن به شکل مرتبط و پیوسته.

تعداد سوال: یک سوال.

نحوه نمره دهی و ارزیابی Writing :

پاسخهای نوشتاری توسط ممتحن های برگزیده IELTS ارزیابی می شود.

همه ممتحن های IELTS دارای مهارت های تدریس مرتبط هستند و توسط مراکز برگزاری آزمون و British Council یا IDP IELTS استرالیا به خدمت گرفته شده اند.

هر task به شکل مستقل ارزیابی می شود. ارزیابی تسک ۲ اهمیت بیشتری نسبت به تسک یک در نمره گذاری دارد. معیار های ارزیابی بخش نوشتاری در هر دو بخش آزمون آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک به شکل زیر است:

Task 1 responses are assessed on:

• Task achievement
• Coherence and cohesion
• Lexical resource
• Grammatical range and accuracy

۱٫ تا چه میزان به سوال پاسخ داده شده است (تا چه میزان به هدف رسیدید- کمتر از ۱۵۰ کلمه نباشد).

۲٫ پیوستگی معنایی و ساختاری (چگونه جملات با هم ارتباط معنایی و پیوستگی دارند- تا چه میزان از کلمات ربط و ضمایر استفاده شده است)

۳٫دایره لغات (در چه سطحی قرار دارد، ابتدایی، متوسط، پیشرفته)

۴٫ دامنه دستور زبان و دقت در استفاده از آن

Task 2 responses are assessed on:

• Task response
• Coherence and cohesion
• Lexical resource
• Grammatical range and accuracy

 

۱٫ تا چه میزان و به چه نحوی به سوال پاسخ داده شده است( تا چه میزان دلیل و مثال برای اثبات نظر خود در نوشته آورده اید یا حتی از تجارب شخصی خود استفاده کرده اید- نوشته باید حداقل ۲۵۰ کلمه باشد ، نه کمتر از آن)

۲٫ پیوستگی معانی و ساختاری (چگونه جملات با هم ارتباط معنایی و پیوستگی دارند- تا چه میزان از کلمات ربطی و ضمایر استفاده شده است)

۳٫دایره لغات (در چه سطحی قرار دارد، ابتدایی، متوسط، پیشرفته)

۴٫ دامنه دستور زبان و دقت در استفاده از آن

 

ساختار سوالات: رایتینگ آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic Writing description

زمان: ۶۰ دقیقه

نوع موضوع از موضوعات مورد علاقه عموم و مناسب برای آزمون ورودی دانشجویان دوره کارشناسی و تحصیلات تکمیلی است. دو Task وجود دارد:

تسک ۱: به شما یک نمودار، جدول و یا گراف داده می شود و و از شما خواسته می شود که اطلاعات موجود در نمودار را به نوشتار در بیاورید. از شما خواسته می شود برای توصیف و توضیح داده ها، مراحل یک فرآیند، نحوه کار یا توصیف یک شی یا رویداد را توصیف کنید.

تسک ۲: در این قسمت باید در پاسخ به یک دیدگاه، بحث یا مشکل، یک مقاله بنویسید. پاسخ به هر دو تسک باید در قالب رسمی باشد.

بخش نوشتاری آزمون آیلتس آکادمیک دو تسک دارد که هر دو باید تکمیل شوند. ۶۰ دقیقه زمان دارید، و بهتر است بیست دقیقه را به تسک اول و چهل دقیقه را به تسک دوم اختصاص دهید. پاسخ باید در پاسخنامه باشد و به هیچ وجه نوشته ای که در برگه سوال باشد پذیرفته نمی شود.

 

جزئیات رایتینگ آزمون آیلتس آکادمیک:

Task1

نوع سوال: در نوشتن تسک ۱ ممکن است از داوطلبان خواسته شود که به توضیح واقعیت ها یا ارقام ارائه شده در یک یا چند نمودار و یا جداول بپردازند. یا ممکن است یک نمودار از دستگاه، یا یک فرآیند را بدهند و خواسته شود که چگونگی کار آن را توضیح بدهند. باید در سبک های رسمی یا نیمه رسمی ویا خنثی بنویسید و مهم ترین نقاط در نمودار را توضیح دهید. بعضی از نقاط یا جزئیات کم اهمیت را نیازی نیست که ذکر کنید.

داوطلبان نباید بیش از ۲۰ دقیقه در این قسمت وقت صرف کنند. از آنها خواسته می شود که حداقل ۱۵۰ کلمه بنویسند و اگر پاسخ آنها خیلی کوتاه باشد نمره از دست می دهند. در حالی که داوطلبان برای نوشتن بیش از ۱۵۰ کلمه جریمه نمی شوند.

آنها باید به یاد داشته باشند که اگر بیش از بیست دقیقه برای تسک اول وقت بگذارند عملا از وقت دوم (۴۰ دقیقه) کم می شود و قاعدتا فرصت کمتری برای نوشتن تسک دو دارند که در آن هم تعداد کلمه بیشتری باید بنویسند(حداقل ۲۵۰ کلمه) و هم دو برابر نمره بیشتری نسبت به تسک اول دارد.

داوطلبان همچنین باید توجه داشته باشند که اگر بی ربط نسبت به عنوان سوال بنویسند یا به جای اینکه جمله کامل بنویسند به اختصار (مانند استفاده از نقاط بولت در هر بخش از پاسخ یا فرم یادداشت و غیره) بنویسند ، آنها برای عدم رعایت اصول نوشتاری نمره از دست می دهند. اگر داوطلبان در نوشته خود سرقت ادبی داشته باشند (به عنوان مثال کپی کردن از یک منبع دیگر) به شدت جریمه خواهند شد. داوطلبان باید پاسخ های خود را در برگه پاسخنامه بنویسند.

تمرکز سوال: این تسک توانایی شناسایی مهمترین و مرتبط ترین اطلاعات موجود در یک نمودار و یا جدول را ارزیابی می کند و اینکه آیا داوطلب توانایی ارائه مطالب به شکل دقیق و آکادمیک را دارد یا خیر.

تعداد سوال: یک سوال.

حتما بخوانید: یک نمونه رایتینگ تسک ۱ با نکات تکمیلی

 

Task 2

نوع سوال: در نوشتن تسک ۲، به داوطلبان موضوعی داده می شود که باید در یک سبک علمی یا نیمه رسمی / بی طرف بنویسند. پاسخ ها باید استدلالی و بر اساس موضوع خواسته شده باشد.

داوطلبان باید سوال را کامل بخوانند و دقت کنند که سوال چه چیزی از آن ها می خواهد و پاسخ کامل و مناسب را ارائه دهند.

به عنوان مثال، اگر موضوع یک جنبه خاص از رایانه باشد، آنها باید در پاسخ به این جنبه خاص مورد نظر توجه کنند. نباید صرفا درباره کامپیوترها به طور کلی نوشته شود.

داوطلبان باید حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسند و اگر پاسخ آنها خیلی کوتاه باشد نمره از دست می دهند ( تعداد بیشتر مشکلی ندارد) نباید بیش از ۴۰ دقیقه در این بخش وقت صرف کرد.

داوطلبان همچنین باید توجه داشته باشند که اگر پاسخ آن ها نامرتبط با عنوان خواسته شده باشد و یا پاسخ به صورت متن کامل (مانند استفاده از نقاط گلوله که تیتر وار هستند ، فرم یادداشت و غیره) نوشته نشود، نمره نمی گیرند.

اگر داوطلبان در نوشته خود سرقت ادبی داشته باشند (به عنوان مثال کپی کردن از یک منبع دیگر) به شدت جریمه خواهند شد.اگر هم خیلی بیشتر از ۲۵۰ کلمه بنویسید احتمالا فرصت کافی پیدا نمی کنید که برگردید و یک بار از اول نوشته خود را بخوانید و اگر جایی نیاز به اصلاح داشت آن را انجام بدهید. مدیریت زمان در این بخش بسیار مهم است. متن نوشته شده فقط باید در قسمت پاسخنامه باشد.

تمرکز سوال: این تسک توانایی ارائه یک استدلال واضح و صحیح، مناسب و سازمان یافته، و وجود شواهد و نمونه هایی برای پشتیبانی از ایده ها و میزان دقت استفاده از زبان را ارزیابی می کند.

تعداد سوال: یک سوال.

پاسخهای نوشتاری توسط ممتحن های برکزیده IELTS ارزیابی می شود. همه ممتحن های IELTS دارای مهارت های تدریس مرتبط هستند و توسط مراکز برگزاری آزمون و British Council یا IDP IELTS استرالیا به خدمت گرفته شده اند.

هر task به شکل مستقل ارزیابی می شود. ارزیابی تسک ۲ اهمیت بیشتری نسبت به تسک یک در نمره گذاری دارد. معیار های ارزیابی بخش نوشتاری در هر دو بخش آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک به شکل زیر است:

Task 1 responses are assessed on:

• Task achievement
• Coherence and cohesion
• Lexical resource
• Grammatical range and accuracy.

۱٫ تا چه میزان به سوال پاسخ داده شده است (تا چه میزان به هدف رسیدید- کمتر از ۱۵۰ کلمه نباشد. ارزیابی به این شکل است که تا چه میزان به طور مناسب، دقیق و مرتبط به سوال با استفاده از حداقل ۱۵۰ کلمه پاسخ داده شده است. رایتینگ آیلتس آکادمیک در تسک اول، دارای یک ورودی تعریف شده و خروجی بسیار قابل پیش بینی است. این اساسا یک کار انتقال اطلاعات است که به طور دقیق به محتوای واقعی یک نمودار ورودی مرتبط است و نه به توضیحاتی که خارج از داده های داده شده در سوال قرار می گیرد.)

۲٫ پیوستگی معانی و ساختاری (چگونه جملات با هم ارتباط معنایی و پیوستگی دارند- تا چه میزان از کلمات ربطی و ضمایر استفاده شده است)

۳٫دایره لغات (در چه سطحی قرار دارد، ابتدایی، متوسط، پیشرفته)

۴٫ دامنه دستور زبان و دقت در استفاده از آن

Task 2 responses are assessed on:

• Task response
• Coherence and cohesion
• Lexical resource
• Grammatical range and accuracy.

۱٫ تا چه میزان و به چه نحوی به سوال پاسخ داده شده است( تا چه میزان دلیل و مثال برای اثبات نظر خود در نوشته آورده اید یا حتی از تجارب شخصی خود استفاده کرده اید- نوشته باید حداقل ۲۵۰ کلمه باشد ، نه کمتر از آن)

۲٫ پیوستگی معانی و ساختاری (چگونه جملات با هم ارتباط معنایی و پیوستگی دارند- تا چه میزان از کلمات ربطی و ضمایر استفاده شده است)

۳٫دایره لغات (در چه سطحی قرار دارد، ابتدایی، متوسط، پیشرفته)

۴٫ دامنه دستور زبان و دقت در استفاده از آن

 

بخش چهارم: مهارت گفتاری آزمون آیلتس IELTS speaking

بخش مکالمه آزمون آیلتس IELTS Speaking

مدت آزمون: ۱۱ الی ۱۴ دقیقه – شامل سه بخش می شود.

از طریق مولفه های گفتگو ، مهارت گفتاری شما ارزیابی می شود. در این بخش از آزمون همه ی مکالمات ضبط می شوند.

 

حتما بخوانید: مکالمه آیلتس Task 1

 

بخش اول: ممتحن از شما سوالات عمومی در مورد خودتان و طیفی از موضوعات آشنا مانند خانه، خانواده، کار، تحصیلات، و علاقه مندی ها را می پرسد. این بخش بین چهار تا پنج دقیقه طول می کشد.

این قسمت از آزمون بر توانایی برقراری ارتباط و نظرات در مورد موضوعات روزمره و تجربیات و شرایط مشترک با پاسخ دادن به طیف وسیعی از سوالات تمرکز دارد. تعداد سوالات متغیر است.

بخش دوم: به شما یک کارت داده می شود که از شما می خواهد در مورد یک موضوع خاص صحبت کنید.

قبل از صحبت کردن یک دقیقه فرصت دارید تا فکر کنید و آماده شوید تا دو دقیقه صحبت کنید.

سپس ممتحن یک یا دو سوال مرتبط به همان موضوع از شما می پرسد.

با استفاده از نکات موجود در کارت در همان فرصت یک دقیقه ای مواردی را که می خواهید راجع به آن ها صحبت کنید را یادداشت کنید تا با اطمینان خاطر بتوانید دو دقیقه صحبت کنید.

این بخش سه الی چهار دقیقه طول می کشد.

این بخش از آزمون بر توانایی صحبت کردن در مورد یک موضوع معین (بدون هیچگونه سوالی از ممتحن)، استفاده از زبان مناسب و سازماندهی ایده ها به صورت یکپارچه تمرکز دارد.

داوطلبان می توانند از تجربیات خود برای ادامه دادن صحبت به مدت دو دقیقه استفاده کنند. تعداد سوالات متغیر است.

بخش سوم: در این بخش سوالاتی فراتر از بخش دوم و با جزئیات بیشتر از شما پرسیده می شود. این بخش به شما فرصتی می دهد که بیشتر راجع به ایده ها و مسائل انتزاعی صحبت کنید. این قسمت از آزمون بر توانایی بیان و توجیه نظرات و تحلیل، بحث و تفکر در مورد مسائل تمرکز دارد. این بخش از آزمون بین چهار تا پنج دقیقه طول می کشد. تعداد سوالات متغیر است.

۴ فاکتور مهم در بخش مکالمه آزمون آیلتس که نمره شما بر اساس آن ها ارزیابی می شود.

روان بودن و پیوستگی معنایی

این مورد به توانایی صحبت به طور مستمر اشاره دارد که بتوان به شکل دقیق و مناسب ازایده ها استفاده کرد. شاخص کلیدی در روان صحبت کردن ،سرعت صحبت و استمرار آن( بدون مکث پی در پی) است.

شاخص اصلی پیوستگی معنایی یعنی جملات چنان مرتبط با هم پشت سر هم قرار بگیرند که یک انسجام معنایی را شکل بدهند و جملات با ضمایر ، حروف ربط و کلمات متصل کننده مناسب به هم وصل شوند.

دایره لغات

این معیار به دامنه استفاده از واژگان و میزان دقت در استفاده از آن ها اشاره دارد که با چه معنا و نگرشی از آن ها بهره می برید.

مهم این است که بتوانید از دامنه واژگانی که در اختیار دارید به شکل درست استفاده کنید، حتی زمانی که نمی توانید ایده خود را ادامه دهید می توانید با لغات مشابه ای که بلدید از مکث و توقف قابل مشاهده دوری کنید.

دامنه و دقت گرامری

دامنه گرامری و دستوری عبارت است از طول و پیچیدگی جملاتی که بیان می کنید.

استفاده مناسب از جملات پیچیده و clause به بهبود نمره شما کمک زیادی می کند.

شاخص های کلیدی دقت دستور(grammatical accuracy) به تعداد اشتباهات دستوری در کل مکالمه شما گفته می شود، که هر چه کمتر باشد، نمره شما هم بهتر خواهد بود.

تلفظ

این معیار به توانایی شما در صحبت کردن به شکلی که قابل فهم باشد، بر می گردد. رعایت درست آهنگ جملات، رعایت تکیه ها در کلمات چند سیلابی از نکات مهم در این بخش است.

همانطور که در ابتدا گفتیم در آزمون آیلتس لهجه مهم نیست، بلکه تلفظ شماست که مورد ارزیابی قرار می گیرد.

 

نویسنده: محمد معتمدی ( کارشناس ارشد زبان و ادبیات انگلیسی، استاد و مدرس آیلتس)

ضبط ویدیو آموزشی: الهام عیار ( کارشناس ارشد زبان و ادبیات انگلیسی، مدرس و استاد آیلتس)

 

 

    چیزی پیدا نشد
سطر عنوان آموزش امتیاز کاربران از 5 تعداد دانشجویان آخرین بروزرسانی

پیشنهادهای رایگان