کسب نمره آیلتس ۷ و یا ۷٫۵ در یک هفته!
[yasr_overall_rating]
در این مقاله آموزش زبان انگلیسی از وب سایت ایزلرن – آموزش انلاین ویدیویی با موضوع کسب نمره آیلتس ۷ و یا ۷٫۵ در خدمت شما هستیم و نکات و ریزه کاریهای لازم آزمون آیلتس به منظور کسب نمره ۷ و یا نمره ۷٫۵ را به شما آموزش خواهیم داد.
چطور در مدت زمان کوتاه خود را برای آیلتس آکادمیک آماده کنیم؟ (شناخت نحوه پاسخگویی به بخش های مختلف)
ARVE Error: Invalid URLhttps://dl.izolearn.com/website/Englishfree/8-How to prepare for IELTS exam in one week Score 7.mp4
in url
ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
در مدت زمان یک هفته الی دو هفته قطعا نمی شود مهارت های زبانی را تقویت کرد. ولی آیا امکانش هست که با در نظر گرفتن همان سطحی از دانش زبانی که هستیم، بتوانیم نمره بهتری در آزمون آیلتس کسب کنیم؟ بله می شود.
از آن جایی که آزمون آیلتس، آزمونی مهارت محور هست داوطلبان زیادی هستند که چندین بار در آزمون شرکت می کنند تا به نمره مورد نظر خودشان برسند.
به عنوان یک داوطلب، شما باید بدانید که بهترین راه رسیدن به جواب و نحوه پاسخگویی چگونه است و چطور زمان خودتان را تقسیم و مدیریت کنید.
اگر شما همه ی این موارد را قبل از آزمون بدانید، می توانید در همان تلاش اول نمره دلخواه را کسب کنید(البته به شرطی که متناسب با این نمره دلخواه بر زبان انگلیسی مسلط باشید).
با هم به بررسی این نکات بپردازیم:
قبل از پرداختن به این موارد به این نکته بسیار مهم توجه کنید که در آزمون آیلتس علاوه بر داشتن مهارت کافی زبانی و تسلط کافی بر مباحث زبان انگلیسی، آگاهی و تمرین کردن تکنیک های این آزمون نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.
ممکن است شما در حد نمره آیلتس ۷/۵ دانش زبانی داشته باشید اما به علت عدم آشنایی با تکنیک های این آزمون و ریزه کاری های آن نهایتا نمره ۶ را کسب کنید و مجددا مجبور به پرداخت هزینه آزمون آیلتس و آزمون مجدد شوید.
پس توصیه بنده به شما این است که حتما با مهارت های تکنیکی این آزمون به شکلی مناسب آشنا شوید تا بتوانید در همان بار نخست نمره مورد قبول و متناسب با سطح زبانی خود را کسب کنید.
اگر احساس می کنید که از نظر دانش زبانی مشکل دارید، توصیه اکید من به شما ثبت نام در دوره های Pre IELTS است تا بتوانید ابتدا به مهارت و دانش زبانی مورد نیاز برسید و سپس در دوره های آمادگی آیلتس شرکت کنید.
خوب برویم سر اصل مطلب:
آزمون آیلتس با در نظر گرفتن بخش speaking حدودا سه ساعت و بدون آن تقریبا دو ساعت و چهل دقیقه زمان می برد که ۴ مهارت اصلی زبان را در بر می گیرد (listening- reading- writing- speaking). در ادامه هر مهارت و نحوه زمان بندی و پاسخگویی را برای شما توضیح می دهم.
۱-Listening قسمت اول آزمون: ۴۰ سوال – ۳۰ دقیقه
در بخش Listening چگونه خود را برای نمره آیلتس ۷ و یا ۷٫۵ آماده کنیم؟
بخش اول آزمون listening هست که در هر دو آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال یکسان است.
سی دقیقه طول می کشد و باید به چهل سوال پاسخ دهید.
بعد از اتمام سوالات که فقط هم یک بار پخش می شوند، ده دقیقه فرصت دارید که پاسخ ها را به برگه پاسخنامه منتقل کنید.
تو این مدت چندین مکالمه می شنوید که ممکن است این مکالمات داخل یک کلاس، یک کتابخانه ویا حتی سخنرانی یک استاد باشد.
جلوی خودتان لیستی از سوالات را دارید. قبل از شروع آزمون پیشنهاد می کنم دو تا کار را انجام دهید.
اول از همه صورت سوال یا همان Task ها را بخوانید تا کامل متوجه بشوید که سوال از شما چه می خواهد. مثلا از شما می خواهند که سوال را نهایتا با دو کلمه پاسخ دهید یا با سه کلمه پاسخ دهید، در اینگونه سوالات اگر شما بیشتر از آنچه که خواسته شده بنویسید، حتی درست هم باشد نمره ای نخواهید گرفت.
دوم اینکه قبل از پخش فایل ها سریع و به صورت چشمی سوالات را بخوانید، این کار باید با سرعت عمل همراه باشد، هر تعداد سوال بیشتری را اگر بتوانید قبل از پخش فایل ها بخوانید، چون چشم شما سوال را دیده به محض پخش شدن صدا ذهن شما با سوال ارتباط برقرار می کند و می توانید راحتتر از عهده سوالات بر بیایید.
ترتیب سوالات هم همان طوری هست که پرسیده می شود، از بالا به پایین ( اولین سوال پخش می شود و اطلاعات لازم را می دهد و بعد سوال دوم و ال آخر).
پیشنهاد می کنم به سوالات در همان پرسشنامه پاسخ بدهید و هر چیزی که لازم هست را در آن جا یادداشت کنید چون که در پایان ده دقیقه به شما فرصت انتقال پاسخ ها به پاسخنامه داده می شود.
دلیل بعدی این است که بعضی از سوالات کمی گول زننده هستند. مثلا یک شماره تلفن می شنوید که می گویند ۰۵۷۲۴۱۶۷ و بعد از آن می گوید oh no 65. در این مدل سوالات شما مجبور به تصحیح هستید. که اگر در پاسخنامه جواب بدهید برای اصلاح نیاز به اندکی زمان دارید و ممکن است از سوال بعدی که پخش می شود جا بمانید.
بعضی از سوالات هم ساختار گمراه کننده دارند.
مثلا:
?Who play more sports
.Audio file: Most people think that men play more sports than women but actually there is such evidence shows that women play as many sports as men
ممکن هست که با شنیدن قسمت اول آن را جواب بدانید و در ادامه می شنوید که خانم ها هم به اندازه آقایان ورزش می کنند.
به این گونه سوالات هم دقت کنید.
با در نظر گرفتن این نکته که هر فایل صوتی فقط یک بار پخش می شود، به محض شنیدن جواب را یادداشت کنید و اگر هم نیاز به اصلاح داشت این کار را بکنید.
راجع به شماره تلفن ها و یا آدرس ها هم همینطور هست که تکرار نمی شوند، پس کاملا حواس خود را جمع کنید.
یکی از نکات مهم در بخش listening املای کلمات هست که باید به شکل درست نوشته شوند.
اگر املای یک کلمه را اشتباه بنویسید نمره ی آن سوال را از دست خواهید داد.
در هنگام انتقال پاسخ ها به پاسخنامه به اسم های مفرد یا جمع هم دقت کنید مثلا I have a cat با I have cats.
نکته بعدی این هست که بعضی از سوالات و موضوعات تکراری هستند.
یکی از سوالات پرتکرار مکالمه ای هست بین دانش آموز و کتابدار، اینکه دانش آموز کتاب مورد نظرش را در کدام قسمت از کتابخانه می تواند پیدا کند.
باید دقیقا جای آن کتاب را یادداشت کنید. شاید این مدل از سوالات کمی سختتر از قسمت های دیگر بخش شنیداری باشد ولی با تمرین سوالات مشابه از کتاب IELTS Cambridge که تا به الان سیزده جلد از آن چاپ شده است می توانید از پس این سوالات بر بیایید.
۲-Reading قسمت دوم آزمون: ۴۰ سوال- ۶۰ دقیقه
در بخش ریدینگ چگونه خود را برای نمره آیلتس ۷ و یا ۷٫۵ اماده کنیم؟
در این بخش با ۳ متن طولانی سروکار دارید.
اما نکته مهم این است که متن اول به نسبت از متن دوم ساده تر است و متن سوم هم از دو متن دیگر پیچیده تر است.
از آنجایی که این سوالات ساده نیستند شما را تحت فشار زمان قرار می دهند.
اتفاقی که برای خیلی از شرکت کننده ها می افتد این است که وقتی به متن سوم می رسند خسته می شوند، مگر اینکه سطح زبان فرد واقعا در سطح عالی باشد، ولی این امری طبیعی هست و برای خیلی ها اتفاق می افتد.
اگر برای شما هم همینطور بود مضطرب نشوید، نکته اینجاست که شما نیازی ندارید که متن را ۱۰۰% بفهمید، مهم این هست که جواب را پیدا کنید.
خوب چطور اینکار را انجام دهیم؟ پیشنهاد می کنم اینطور زمان ۶۰ دقیقه ای خود را تقسیم کنید: ۱۵ دقیقه را به متن اول، ۲۰ دقیقه متن دوم و ۲۵ دقیقه برای متن سوم اختصاص دهید.
در این بخش وقت اضافی برای انتقال پاسخ ها به پاسخنامه ندارید، پس مستقیما در پاسخنامه جواب بدهید.(برای کسب اطلاعات در مورد هر تسک به اینجا مراجعه کنید.) برویم سراغ یکسری از تکنیک های پاسخگویی:
ترتیب بیشتر سوالات مطابق با ترتیب قرارگیری آن ها در متن است.
مثلا اگر جواب سوال یک در خط دوم باشد جواب سوال دو پایین تر از خط دوم هست. سوال را یک بار بخوانید و بروید داخل متن جوابش را پیدا کنید و سریعا به پاسخنامه انتقال دهید.
بعضی از مدرس ها اعتقاد دارند اول متن را باید بخوانیم و بعد برویم سراغ سوالات، ولی اشکالی که این روش دارد این است که برای پاسخ به سوالات باید متن را کامل بفهمید که اینکار هم زمان بر هست و نمی شود در ۱۵ دقیقه جواب داد و هم وقتی که به سوالات می رسید امکان این هست که بخش هایی از متن را فراموش کرده باشید.
دو دسته از Taskها را نمی توان با این روش که توضیح داده ام، پاسخ داد علتش این است که به توالی و ترتیب پاراگراف ها مربوط نیست.
مثلا در یک مدل از این تسک ها می پرسد که این عبارت در کدام پاراگراف بیان شده است، در این مدل از سوالات توالی سوال و جواب رعایت نمی شود.
در این سوالات اول سوال را کاملا متوجه بشوید و عبارات را به خاطر بسپارید و بعد بروید سراغ متن.
مدل دیگر از سوالات Not Given True, False, هست.
نکته ای که باید در این قسمت مد نظر قرار بدهید این است که به سوالات با توجه به اطلاعات داخل متن پاسخ بدهید نه اطلاعات شخصی خودتان!
اگر هم جواب سوالی را نمی دانید، وقت خودتان را تلف نکنید و فقط یک علامت کنارش بزنید و بروید سراغ سوالات دیگر.
زمانی که یک بار همه سوالات را پوشش دادید هر چقدر زمان که داشتید برگردید و به سوالات پاسخ دهید، اگر هم وقت خیلی کم بود به طور شانسی پاسخ دهید.
آزمون آیلتس نمره منفی ندارد و پاسخ ندادن به ضرر شما خواهد بود.
بزرگترین چالش در این قسمت مدیریت زمان هست، در فرصتی که تا آزمون دارید حتما چند متن را در منزل با این روشی که توضیح دادم بخوانید و جواب دهید. در آزمون اصلی هم حتما با ساعت همراه خودتان داشته باشید تا بتوانید زمان را مدیریت کنید.
۳-Writingقسمت سوم آزمون: ۲ سوال- ۶۰ دقیقه
در بخش writing چگونه خود را برای نمره آیلتس ۷ و یا ۷٫۵ آماده کنیم؟
در این بخش ۲۰ دقیقه برای تسک ۱ و ۴۰ دقیقه برای تسک ۲ وقت دارید(این تقسیم بندی زمان، پیشنهادی می باشد).
در آیلتس آکادمیک در تسک یک باید یک نمودار را با حداقل ۱۵۰ کلمه توصیف کنید و در تسک دوم به شما موضوعی داده می شود که باید در یک سبک علمی یا نیمه رسمی / بی طرف با حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسید.
مثلا برای تسک یک حدود ۱۸۰ کلمه و برای تسک دو حدود ۲۸۰ کلمه بنویسید.
ولی از آنجایی که با دست می نویسید و نمی توانید لغات را بشمارید، بهترین کار این است که این کار را در همین مدتی که فرصت دارید در منزل تمرین کنید تا دستتان بیاید که حدودا چقدر بنویسید، کافی هست.
این کار خیلی به شما در جلسه آزمون کمک می کند که با اطمینان خاطر بنویسید. نوشته باید درست و خوانا باشد تا ممتحن برای تصحیح به مشکل بر نخورد.
برویم سراغ نحوه پاسخگویی:
در تسک یک انواع نمودار ها یا جدول ها می تواند سوال باشد. نمودار میله ای، نمودار نقطه ای، نمودار دایره ای ( کلوچه ای) ، جدول یا حتی چرخه زندگی یک موجود زنده.
هر چیزی که در این نمودارها یا جداول می بینید را فقط به صورت نوشتار در بیاورید و نباید هیچ تحلیل و تفسیری ارائه بدهید که از دانش شخصی شما می آید.
در توصیف نمودار خیلی رو یک بخش تمرکز نکنید. (به آموزش تسک یک آیلتس آکادمیک مراجعه کنید).
در این تسک از ضمایر I و we استفاده نکنید.
یکی از دشواری های این تسک به دایره لغات داوطلب بر می گردد. در این تسک به لغاتی نیاز داریم که در حالت عادی و مکالمات روزمره از آن ها استفاده نمی کنیم. اگر حتی فقط چند روز تا آزمون آیلتس فاصله دارید توصیه می کنم که حتما این لغات را به خاطر بسپارید.
به زودی لغات مورد نیاز برای این تسک را در سایت ایزلرن قرار خواهیم داد.
تسک دو هم مقاله ای هست که بر اساس موضوعی که داده می شود باید نوشته شود.
مثلا:
?What are the advantages and disadvantages of high level of taxation in a country
Or
?Do you agree that today wealth is more important than old fashioned values
در این گونه سوالات باید طرح کلی در ذهن داشته باشید و بدانید که چه چیزی را باید در نوشته هایتان بگنجانید.
از ۴۰ دقیقه زمانی که برای این تسک در اختیار دارید می توانید ۱۰ دقیقه را برای فکر کردن و برنامه ریزی برای آنچه که می خواهید بنویسید اختصاص دهید.
زمانی که طرح کلی نوشتار خود را مشخص کردید و به این نتیجه رسیدید که می توانید آن ها را ساپورت کنید شروع به نوشتن کنید و ۲۵ دقیقه را به نوشتن و ۵ دقیقه را برای مرور و رفع اشکال ( مثلا ساختار گرامری و یا املای کلمات) نوشته خود اختصاص دهید.
یک الی دو جمله برای مقدمه بنویسید. سپس وارد متن اصلی شوید و برای هر argument که مطرح می کنید باید یک پاراگراف را به آن اختصاص دهید و در نهایت هم با نتیجه گیری کار را به اتمام برسانید.
اگر هم به هر دلیلی وقتتون سر جلسه کم بود، نوشتن متن را کنار بگذارید و یک نتیجه گیری خوب ارائه کنید.
صادقانه بگم Topic ها در این تسک خیلی ساده نیستند و پیدا کردن راه مناسب برای نوشتن هم نیاز به دقت دارد و هم تمرین کافی. یادتان باشد هر آنچه که می نویسید باید مرتبط با موضوع باشد که خیلی مهم است.
Speaking – ۴ تسک- ۱۱ الی ۱۴ دقیقه
در بخش Speaking چگونه خود را برای نمره آیلتس ۷ و یا ۷٫۵ آماده کنیم؟
در این بخش، مکالمه مستقیم با ممتحن دارید. سعی کنید یک لبخند داشته باشید همراه با تماس چشمی.
اگر دائما استرس داشته باشید یا به زمین نگاه کنید اصلا خوب نیست.
نگران لهجه نباشید، چیزی که مهم هست تلفظ هست.
حتما پاسخ هایی که می دهید با صدای بلند و قابل شنیدن باشد. ( به آموزش های مکالمه در سایت ایزُلرن مراجعه کنید).
این بخش سه تا تسک دارد.
تسک اول مربوط می شود به سوالات شخصی مثل سوالاتی در ارتباط با خانواده، محل زندگی شما، علاقه مندی ها، ورزش کردن، شهر شما، غذای مورد علاقت، دوستان، موسیقی که گوش می کنید و ….جواب سوالات باید کامل باشد نه تک کلمه ای. مثلا :
?Question: What city are you from
Incorrect: Tehran
.Correct: I’m from Tehran, capital of Iran with great people
نکته بعدی اینکه سوال را هرگز تکرار نکنید. مثلا:
?Question: Do you like sports
Incorrect: Yes, I like sports
Correct: Yes, there are many sports I find very riveting
در پاسخ دادن از موضوع اصلی دور نشوید، مثلا وقتی از شما محل سکونت را پرسیدن و پاسخ دادید تهران، دیگر راجع به آلودگی هوا و ترافیک و قیمت بالای مسکن صحبت نکنید.
به هیچ وجه نگویید نمی دانم یا نظری ندارم.
هدف از تسک یک آشنایی بیشتر است و اینکه به شما آرامش بدهند و استرس احتمالی را کاهش بدهند.
اگر هم واقعا راجع به سوال نظری ندارید هر چه که به ذهنتان می رسد و مرتبط هست جواب دهید یا به عبارتی در همان لحظه یک پاسخ مناسب بسازید.
خیلی سریع یا آهسته صحبت نکنید چرا که ۲۵ درصد نمره این بخش از آزمون به fluency یا همان روان صحبت کردن مربوط است.
نکته آخر اینکه اگر در جایی اشتباه داشتید مثلا گرامری، اگر می توانید اصلاحش کنید، اگر نه که از آن بگذرید.
کاربرانی که این مقاله را خوانده اند به مقالات زیر نیز علاقه مند بوده اند: