بایدها و نبایدهای رایتینگ تسک ۱ آیلتس

بایدها و نبایدهای رایتینگ تسک 1 آیلتس

در این درس آموزش زبان انگلیسی نکات مهم مربوط به رایتینگ تسک ۱ آیلتس که مد نظر مصححین آیلتس می باشد را بیان می کنیم. از آنجایی که اشتباهات رایج و پرتکرار در رایتینگ تسک یک آیلتس را می توان به تجربه به دست آورد و با رعایت آن ها به نمره بهتری دست پیدا کرد، بهتر است یک بار برای همیشه به باید ها و نباید ها در این تسک بپردازیم؛

بایدهای رایتینگ تسک ۱ آیلتس

۱- با تمرین و تکرار اشتباهات تکراری خودتان را پیدا و آن ها را رفع کنید.

بعد از اتمام کارتان، حتما آن را یک بار با دقت بخوانید، این در حالیست که خیلی از داوطلبان از کم بودن وقت گله می کنند. می توانید این کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهید بدین صورت که موقع تمرین نوشتن همیشه چند تا از اشتباهات پرتکرار خودتان را مشخص کنید و با تمرین از تکرار آن ها در جلسه آزمون جلوگیری کنید. بعد از مدتی با اشتباهات خودتان آشنا می شوید و به راحتی می توانید آن ها را رفع کنید.

شما می توانید برای دریافت بازخورد کامل از رایتینگ خود از سامانه تصحیح رایتینگ آیلتس در وب سایت ایزولرن هم کمک بگیرید. و همچنین از وب سایت grammarly هم استفاده نمایید.

۲- حتما با دقت سوال را بخوانید.

به نظر ساده می آید ولی عدم توجه به سوال یکی از اشتباهات رایج داوطلبان است. یک دقیقه را برای خواندن سوال زمان بگذارید و چند بار کامل بخوانید . تمرین زیاد باعث می شود که با سوالات تسک ۱ آشنا باشید و از این طریق زمان کمتری را برای متوجه شدن سوال صرف کنید.

۳- سوال را پارافریز کنید.

اگر در رایتینگ تسک ۱ آیلتس دقیقا همان لغات موجود در سوال را در متن نوشتاری خود کپی کنید، قطعا نمره از دست می دهید چرا که ممتحن دنبال این است که ببیند آیا شما توانایی پارافریز کردن سوال را دارید یا نه. برای این کار از مترادف ها کمک بگیرید.

 

حتما بخوانید(مقاله مرتبط): نحوه پارافریز کردن در آزمون آیلتس

 

۴- بهتر است از کلمات مشخصی استفاده کنید که ممتحن بداند شما راجع به چی می نویسید.

مثال:

The chart/graph/table/ demonstrates …

The most typical/ significant change is…

Overall …

۵- در برگه آزمون آیلتس تمرین کنید.

یکی از نگرانی های داوطلبان این است که به حد نصاب ۱۵۰ کلمه نرسند. یکی از راه های هوشمندانه تمرین رایتینگ در برگه پاسخنامه آیلتس است؛ از این طریق می توانید با تمرین و تکرار متوجه بشید که چه اندازه بنویسید ۱۵۰ کلمه می شود. پیشنهاد ما ۲۰ تا ۳۰ کلمه بیشتر از این مقدار است. از لینک های زیر برگه پاسخ نامه رایتینگ را دانلود کنید.

 

دانلود PDFدانلود برگه پاسخنامه رایتینگ آیلتس تسک ۱ (۵۴۳KB)

دانلود PDFدانلود برگه پاسخنامه رایتینگ آیلتس تسک ۲ (۴۹۱KB)

 

۶- بیان چگونگی تغییر در نمودارهارا بلد باشید.

بیان تغییرات به شکل درست کمک بزرگی به شما می کند. تغییرات می تواند جزئی یا زیاد باشد. تعدادی لغت که برای بیان این تغییرات به آن ها نیاز دارید، عبارتند از:

Minimal- gradual- slight- Moderate- significant- considerable- enormous- substantial- dramatic

به طور کلی باید یک سری تغییرات را در تسک ۱ بیان کنید و این کلمات باعث بالا رفتن نمره شما در بخش دانش واژگان که یکی از چهار فاکتور تاثیر گذار در نمره هست می شود.

۷- برای سر و سامان دادن و برنامه ریزی پاسخ رایتینگ خود زمان بگذارید.

این یکی از تفاوت ها بین داوطلبانی است که وقت میگذارند و نمره خیلی خوبی کسب می کنند و داوطلبانی که سراسیمه فقط به فکر نوشتن بدون برنامه هستند.

در واقع شما با این کار نه تنها وقت تلف نمی کنید، بلکه با نوشته ای با ارتباط معنایی و انسجام ساختاری قوی به بهتر شدن نمره خودتان کمک می کنید.

سعی کنید با انواع سوالات در تسک ۱ آشنا باشید و به نحوه پاسخگویی به آن ها تسلط پیدا کنید. برای مثال یک نمودار میله ای، ساختاری به این شکل دارد:

پاراگراف اول: مقدمه (پارافریز سوال) (introduction)

پاراگراف دوم: نکات کلی (overview)

پاراگراف سوم: بیان یک ویژگی اصلی همراه با جزئیات (Details 1)

پاراگراف چهارم: بیان ویژگی اصلی دیگر همراه با جزئیات(ِDetails 2)

وقتی این ساختار در ذهن شما نقش بسته باشد، خیلی سریع می توانید پاسخ رایتینگ را بنویسید.

۸- نوشتن Overview را تمرین کنید.

تقریبا مهم ترین پاراگراف شما همین بخش نوشتن Overview هست. اگر این پاراگراف را به درستی بنویسید قدم بزرگی به سمت کسب نمره بالا برداشته اید.

Overview خلاصه ای از ویژگی های مهم نشان داده شده در نمودار است.

وظیفه overview نشان دادن روند اصلی نمودار است. در نمودار های خطی یا میله ای از خودتان بپرسید که چه چیزی در حال افزایش است؟ چه چیزی در حال کاهش و چه مواردی دارای نوسان هستند.؟ در مورد نمودار های فرآیندی این سوال را از خودتان بپرسید که این فرآیند چند مرحله دارد و مهم ترین تغییرات و نتیجه چه چیزهایی هستند؟

یادتان باشد که این بخش از نوشتار شما نباید اعداد و ارقام را در بر بگیرد چرا که باید در این بخش فقط نکات کلی بیان شود و جزئیات در پاراگراف های بعدی می آید.

۹- به زمان های گرامری که در نوشتار خودتان استفاده می کنید دقت کنید.

خیلی از داوطلبان فقط از زمان حال ساده استفاده می کنند و این باعث از دست رفتن نمره آن ها می شود؛ چون که استفاده از یک زمان گرامری تسلط شما به استفاده درست از زمان ها و به کار گیری دانش گرامری را به اگزمینر نشان نمی دهد. با توجه به روند نمودار ها در جای مناسب اگر بخشی نشان دهنده گذشته یا حال یا آینده هست از زمان مناسب آن استفاده کنید.

۱۰- توصیفی که از نمودار ها داشتید را با بیان دقیق جزئیات تایید کنید.

همانطور که در بالا بیان کردیم که در بخش overview از اعداد و ارقام استفاده نمی کنیم، در پاراگراف های بعدی باید با دقت این جزییات را بیان کنیم. فقط دقت کنید که داده ها را به درستی انتخاب کنید و بکار بگیرید.

 

نباید های رایتینگ تسک ۱ آیلتس

۱- از کلمات تکراری برای بیان درصد ها و اعداد استفاده نکنید.

برای بیان درصد ها از کلماتی مثل small/large- lower/higher استفاده کنید.

برای بیان اعداد از کلماتی مثل many/more/most و few/fewer می توانید استفاده کنید.

۲- دیدگاه یا نظر خودتان را بیان نکنید.

رایتینگ تسک ۱ آیلتس آکادمیک یک مقاله استدلالی نیست که از نظر خودتان استفاده کنید، اینگونه مقالات در تسک ۲ کاربرد دارند. فقط هرآنچه که می بینید را بیان کنید و به هیچ وجه نظر شخصی خودتان را در آن دخالت ندهید چرا که با دخالت دادن نظر خود نمره زیادی را از دست خواهید داد.

مثلا اگر در زمینه ای اطلاعات کافی و تخصص دارید و نمودار هم مرتبط با تخصص شماست نباید از دانش خودتان چیزی در رایتینگ اضافه کنید و فقط آنچه که نمودار نشان می دهد را بیان کنید. یادتان باشد برای کسب نمره بالا آن چیزی که مصحح دنبالش هست را باید در اختیارش بگذارید.

۳- از علامت نگارشی bullet point و اختصارات استفاده نکنید.

۴- همه ی اعداد و مراحل فرآیند هایی را که میبینید، تک تک ننویسید.

اشتباه رایج دیگری که داوطلبان مرتکب می شوند این است که همه ی اعداد و یا در فرایند ها همه مراحل را می نویسند.

برای بیان جزئیات از روش دسته بندی استفاده کنید برای مثال، در نمودار های میله ای مهم ترین ویژگی ها بیشترین و کمترین را که بیان کردید بقیه ویژگی ها را در دسته های متوسط به بالا یا پایین دسته بندی کنید.

۵- کلمات موجود در سوال و یا اطلاعات نمودارها را کپی نکنید.

کپی کردن کلمات موجود در سوال مثل این است که شما چیزی ننوشتید! برای حل این مشکل با کلمات رایج در تسک ۱ باید آشنا باشید و برای این کار نیاز به این هست که مترادف های مورد نیاز را بشناسید.

۶- از کلمات ربطی که جملات و پاراگراف ها را به هم وصل می کنند بیش از اندازه استفاده نکنید.

برای مثال در بالا کلماتی را برای شما آوردم، اما یک اشتباه داوطلبان در رایتینگ تسک ۱ آیلتس این است که برای نشان دادن مهارت خود به اگزمینر به تعداد زیادی از این کلمات ربط استفاده می کنند و این کار نتیجه عکس می دهد و نمره آنها کاهش می یابد به شما توصیه می کنم که استفاده حدودا ۵ تا ۶ کلمه ربط در کل این تسک کافی هست. استفاده بیشتر از ۸ تا، هم مصحح را خسته می کند و هم نشان می دهد شما بدون در نظر گرفتن محل مناسب استفاده از این کلمات، از آن ها استفاده کرده اید.

۷- بد خط ننویسید.

مصححین تمام تلاش خودشان را می کنند که هر آن چه که شما نوشته اید را بخوانند ولی در صورت ناخوانا بودن کلمات رایتینگ شما برای آن کلمه یا جمله نامفهوم، نمره ای کسب نخواهید کرد. اگر شما هم بدخط و نامرتب می نویسید قبل از آزمون با تمرین زیاد این مشکل را برطرف کنید. مثلا نوشته خودتان را به دوستتان یا استاد خودتان نشان دهید، اگر خوانا باشد که مشکلی نخواهید داشت.

۸- از زبان غیررسمی استفاده نکنید.

یادتان باشد شما در آزمون آکادمیک شرکت می کنید و باید رسمی بنویسید. پس از افعال دو قسمتی(phrasal verbs)، واژه های عامیانه و محاوره ای استفاده نکنید.

۹- فقط روی نمودار خطی یا میله ای تمرکز نکنید.

درست هست که بیشتر سوالات از این مدل نمودارهاست ولی نباید یادگیری نمودار دایره ای، نقشه ها یا فرآیند ها را فراموش کنید. با تسلط به همه این ها قطعا از آزمون سربلند بیرون خواهید آمد.

۱۰- وحشت زده نشوید.

اگر سوالی را دیدید که هیچ دانشی راجع به آن ندارید اصلا مظطرب نشوید. آزمون آیلتس آزمون زبان هست نه چک کردن دانش شما در یک زمینه خاص. پس هر مدل از نمودار ، نقشه یا فرآیند که داشتید فقط به بیان هرآنچه که می بنید بپردازید.

 

امیدوارم که این نکات و باید ها و نباید های رایتینگ تسک ۱آیلتس برای شما مفید بوده باشد و اگر سوالی دارید حتما از بخش نظرات از ما بپرسید. در ضمن برای دریافت بازخورد استاندارد و مطابق با آزمون آیلتس می توانید به سامانه هوشمند تصحیح رایتینگ آیلتس در وب سایت ایزولرن مراجعه کنید.

 

کاربرانی که این مطلب را مطالعه نموده اند به مطالب زیر نیز علاقه مند بوده اند.

 

آیلتس
جدیدترین سوالات آیلتس آکادمیک و جنرالنکات مهم آیلتس : لغات و کلمات در آزمون آیلتس چگونه شمارش می شوند؟
۵ لغت کاربردی برای بهبود نمره مکالمه آیلتسکسب نمره آیلتس ۷ یا ۷٫۵ در یک هفته
رایتینگ آیلتس تسک 1آموزش نوشتن overview در تسک ۱ رایتینگ آیلتس
نکات کلیدی در نمودار تسک ۱ آیلتستصحیح رایتینگ آیلتس
رایتینگ آیلتسبایدها و نبایدهای رایتینگ تسک ۱ آیلتس
پارافریز کردن در آزمون آیلتسجملات مرکب یا Complex Sentence
تعداد کلمه در رایتینگ آیلتسجدول،نمودار و گراف در رایتینگ آیلتس | تحلیل نمودار میله ای
نحوه صحیح استفاده از کلمات مترادف (نکات مهم رایتینگ آیلتس)رایتینگ آیلتس جنرال تسک ۱
نقشه ها در رایتینگ تسک ۱ آیلتس آکادمیکلغات رایتینگ تسک 1 آکادمیک درس اول
ساختار پارگراف ها در آیلتستحلیل نمودار در آیلتس : نمودار های چندگانه
اشتباهات رایج در رایتینگ آیلتس تسک 1لغاتی که نمره آیلتس شما در رایتینگ را کاهش می دهند
موضوعات رایتینگ آیلتسآموزش رایتینگ آیلتس آکادمیک تسک ۱
گرامر آیلتسبیان تضاد در انگلیسی

 

 

4.7/5 ( 6 نظر )
4 1 vote
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در این دیدگاه
اطلاع از
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x