تحلیل نمودار در آیلتس : نمودار های چندگانه

نمودارهای چندگانه یا multiple graphs در رایتینگ آیلتس آکادمیک تسک 1

در این درس آموزش زبان انگلیسی در وب سایت ایزولرن با مبحث مرتبط با رایتینگ آیلتس تسک ۱ و نمودار های چندگانه یا Multiple Graphs همراه شما هستیم.

یکی از سوالات رایج در رایتینگ آیلتس آکادمیک تسک ۱ این است که از شما خواسته می شود در مورد دو گراف یا نمودار متفاوت بنویسید.

در سوالات نمودار چندگانه آیلتس همانگونه که از نامش پیداست با بیشتر از یک نمودار سر و کار داریم.

در واقع در این نوع از سوالات قرار است درباره ی دو نمودار متفاوت، یک متن حدود ۱۵۰ کلمه ای بنویسیم.

در ویدئو ها و آموزش های قبلی به صورت کامل و با جزئیات به بررسی نکات مهم تسک ۱ رایتینگ آکادمکیک پرداختیم و درباره ی انواع سوال و ساختار متن در این تسک صحبت کردیم. اما در این آموزش فقط به توضیح سوالات نمودارهای چندگانه خواهیم پرداخت. همانطور که در ابتدا اشاره شد در این سوالات Multiple Graphs دو چارت یا نمودار کاملا متفاوت از هم داریم.

مثلا ممکن است یک نمودار میله ای و یک نمودار دایره ای داشته باشیم:

نمودار چندگانه میله ای و دایره ای در رایتینگ آیلتس آکادمیک

یا ممکن است یک نمودار دایره ای و یک نمودار خطی داشته باشیم:

multiple graphs ielts exam

یا یک نمودار خطی و یک جدول داشته باشیم:

نمودارهای چندگانه جدول و نمودار خطی در تسک 1 آکادمیک

و یا ممکن است سوال شامل یک نمودار دایره ای و یک جدول باشد.

دقت کنید ترکیب نمودار ها و اشکال موجود در سوال ممکن است هرطور باشد. معمولا داوطلبان در این نوع سوالات نمره ی کمتری میگیرند، نه بخاطر اینکه این سوالات سخت هستند بلکه بخاطر اینکه با این سوالات آشنایی کافی را ندارند.

در این آموزش میخواهیم درباره ی:

مشکلات رایج زبان آموزان در سوالات نمودار چندگانه

پیشنهاداتی برای حل این مشکلات

ارائه ی یک ساختار که بتوانید برای این نوع سوال استفاده کنید

صحبت کنیم. در انتها هم یک نمونه سوال را با هم بررسی می کنیم.

مشکل ۱ یکی از مشکلات رایج داوطلبان در این نوع سوال آن است که بیش از حد مینویسند. چون دو نمودار و دو گروه داده داریم دانش آموزان سعی میکنند درباره ی هر چیزی که در هر دو شکل میبینند بنویسند که این خود باعث به وجود آمدن دو مشکل میشود. اولین مشکل که بارها درباره ی آن صحبت کردیم این است که برای این تسک شما فقط ۲۰ دقیقه وقت دارید، پس آنقدر زمان ندارید که درباره ی همه چیز بنویسید. دومین مشکل هم این است که سوال از شما میخواهد “خلاصه کنید و ویژگی های اصلی را گزارش کنید” پس شما در واقع فقط باید تعداد کمی از ویژگی ها را انتخاب کرده و آنها را گزارش کنید. به عبارت دیگر اگر درباره ی همه چیز بنویسید دیگر سوال را به درستی پاسخ نداده اید و نمره از دست خواهید داد.

راه حل – دو تا از شاخص ترین و بارز ترین ویژگی ها را از هر نمودار انتخاب کنید و فقط و فقط درباره ی آنها بنویسید. نگران این نباشید که درباره ی بقیه چیزها ننوشته اید چون ممتحن درواقع دنبال توانایی های شما برای کنار گذاشتن اطلاعات بی اهمیت می گردد زیرا این کار شما نشان می دهد که شما خلاصه سازی کرده و فقط درباره ی نکات مهم گزارش داده اید.

مشکل ۲ – دومین مشکل رایج این است که داوطلبان نمیتوانند نکات اصلی و شاخص را پیدا کنند یا تشخیص دهند. همانطور که گفته شد لازم است از هر نمودار دو تا از مهم ترین ویژگی ها را انتخاب کرده و گزارش دهید. تصمیم گیری برای اینکه کدام ویژگی ها شاخص ترین ویژگی ها هستند برای داوطلبان سخت است.

راه حل – مهمترین نکات باید قابل دیدن باشند، یعنی باید بتوانید بدون نگاه کردن به داده ها و اعداد و ارقام فقط با نگاه کردن به نمودار متوجه آنها شوید. هم چنین دنبال بالاترین و پایین ترین قسمت در نمودارها بگردید، دنبال تغییرات اصلی (از ابتدا تا انتها) و هر مقایسه ی واضحی که بتوانید بین دو نمودار و یا در یک نمودار انجام دهید بگردید. به یاد داشته باشید که واضح ترین چیزها همان نکات اصلی ای هستند که ما برای گزارش به آنها نیاز داریم (لازم است همین نکات اصلی را گزارش کنیم). پس سعی نکنید که درباره ی چیزهای غیرمهم و غیرواضح بنویسید.

مشکل ۳ – مشکل دیگری هم که وجود دارد این است که داوطلبان اطلاعات را به صورت پاراگراف دسته بندی نمی کنند. میدانید که دسته بندی اطلاعات در قالب پاراگراف بسیار مهم است. پاراگراف ها باید منطقی و دارای یک ایده اصلی (main idea) باشند. داوطلبان به اشتباه اطلاعات متفاوت از دو نمودار را در یک پاراگراف مینویسند که این کار باعث از دست دادن نمره می شود.

راه حل – درباره ی دو نمودار در یک پاراگراف ننویسید. اطلاعات مربوط به هر نمودار را در یک پاراگراف جداگانه بنویسید یعنی یک پاراگراف برای یک نمودار.

مشکل ۴ – مربوط به مقایسه کردن است. در صورت سوال داریم make comparison where relevant، یعنی هرجا وارد است (امکان دارد) مقایسه کنید. کلمه ی relevant داوطلبان را گمراه می کند. در بعضی از سوال ها مقایسه کردن ممکن است اما در بعضی سوالات نه. برخی داوطلبان دو نمودار مختلف را نگاه می کنند و فرض میکنند که حتما باید مقایسه ای بین اینها وجود داشته باشد. در نتیجه زمان خیلی زیادی را صرف پیدا کردن مقایسه میکنند و حتی اگر نتوانند چیزی پیدا کنند سعی می کنند یک چیزی بنویسند.

راه حل – اگر متوجه یک مقایسه ی واضح بین دو منبع داده در دو نمودار نمیشوید دست از گشتن دنبال مقایسه بردارید و چیزی ننویسید. دقت کنید و فراموش نکنید که ممکن است مقایسه در داخل یک نمودار با خودش قابل انجام باشد.

ساختار پاسخگویی به سوالات نمودار های چندگانه (structure)

این ساختار میتواند در هر سوالی که دو نمودار مختلف دارد قابل استفاده باشد.

پاراگراف ۱ پاراگراف پارافریز کردن سوال است. درباره ی پارافریز کردن با جزئیات کامل در آموزش های قبلی صحبت کرده ایم. چون در سوالات نمودار چندگانه دو نوع نمودار داریم معمولا سوال ما از دو جمله تشکیل شده است. از آنجایی که در پاراگراف اول باید سوال را در یک جمله به صورت پارافریز شده بنویسیم باید دو جمله را با هم ادغام کنیم. برای اینکار میتوانیم از کلمات and و while (در حالیکه) استفاده کنیم. با این کار شما یک جمله ی مرکب (complex sentence) نوشته اید و برای قسمت grammatical range و accuracy نمره ی خوبی کسب خواهید کرد.

پاراگراف ۲ پاراگراف overview یا همان خلاصه است. در جمله ی اول این پاراگراف خلاصه ای از دو تا از ویژگی های اصلی نمودار اول مینویسیم. در جمله ی دوم هم خلاصه ای از دو تا از ویژگی های اصلی نمودار دوم. دقت کنید اگر جای مقایسه ای وجود داشت میتوانید در جمله ی سوم این پاراگراف آن را بصورت خلاصه بنویسید البته این کار اختیاری است.

پاراگراف ۳ پاراگراف جزئیات یا بدنه ی متن ما است. در جمله ی اول جزئیات اولین ویژگی اصلی نمودار اول را مینویسیم و در جمله ی دوم جزئیات دومین ویژگی نمودار اول. پس دقت کنید که پاراگراف ۳ کلا به گزارش جزئیات نمودار اول میپردازد.

پاراگراف ۴ هم پاراگراف جزئیات ما است. در اولین جمله جزئیات اولین ویژگی اصلی نمودار دوم را مینویسیم و در جمله ی دوم جزئیات دومین ویژگی نمودار دوم. یعنی پاراگراف ۴ کلا درباره ی جزئیات ویژگی های اصلی نمودار دوم است.

پس پاراگراف ۲ فقط خلاصه ای از ویژگی های اصلی عنوان می کند در حالیکه جزئیات در پاراگراف های ۳ و ۴ می آیند.

اکنون به بررسی یک نمونه سوال نمودار های چندگانه می پردازیم.

در سوال زیر دو نمودار میبینید. یکی نمودار دایره ای و دیگری یک جدول.

نمونه سوال نمودارهای چندگانه در رایتینگ آیلتس تسک1

سوال به این صورت است:

The pie chart below shows the main reasons why agricultural land become less productive. The table shows how these causes affected three regions of the world during the 1990s.

نمودار دایره ای دلایل اصلی که زمین های کشاورزی کمتر حاصلخیز شده اند را نشان می دهد. جدول نشان می دهد که چگونه این دلایل بر سه منطقه در دنیا در دهه ۱۹۹۰ تاثیر گذاشته اند.

اکنون تک به تک و مرحمله به مرحله پاراگراف ها را بررسی می کنیم.

The pie graph displays the principal causes why farming land deteriorates while the table illustrates how three regions of the planet were affected by these factors in the 1990s.

پاراگراف اول در نمودار های چندگانه مانند سایر نمودار ها پارافریز صورت سوال است. معنی و محتوا حفظ میشود اما با استفاده از کلمات هم معنی و هم خانواده. کلماتی که زیر آنها خط کشیده شده است همگی هم معنی و هم خانواده ی کلمات سوال هستند.

Shows → displays
Main → principal
Reasons → causes
Agricultural → farming
Less productive → deteriorates
Shows → illustrates
World → planet
Causes → factors
During → in

دو جمله را با کلمه ی ربط while به هم وصل کردیم. قسمت زرد رنگ هم به صورت مجهول نوشته شده است در حالیکه در سوال به صورت معلوم بوده است.

We can clearly see from the pie chart that there are three primary causes of farmland degradation, and over-grazing is the major one. The table shows that Europe had a far higher percentage of unproductive land compared to the other two regions in this time period.

در پاراگراف خلاصه درباره ی شاخص ترین و مهمترین ویژگی های هر دو نمودار به صورت کلی صحبت می کنیم.

همانطور که می بینید در این پاراگراف از هیچ عدد و رقمی صحبت نشده است. اعداد و ارقام در دو پاراگراف بعدی خواهند آمد. جمله ی اول (قرمز رنگ) درباره ی مهم ترین ویژگی های نمودار دایره ای و جمله دوم (آبی رنگ) درباره ی مهم ترین ویژگی های جدول است. نکته ی مهم بعدی این است که اگر دقت کنید در نمودار دایره ای هیچ تاریخی وجود ندارد به همین دلیل از زمان حال ساده استفاده شده است. اما در جدول زمان را داریم، دهه ی ۱۹۹۰٫ پس برای صحبت درباره ی جدول از زمان های گذشته استفاده شده است.

در جمله ی دوم امکان مقایسه ی کلی در جدول وجود داشت پس نوشته شده است (مقایسه ی اروپا با دو منطقه ی دیگر در همان جدول).

The pie chart represents four causes, with over-grazing representing the biggest proportion at just over a third. Widespread clearing of trees and the over-use of crops constitute nearly one third and just over a quarter respectively.

پاراگراف ۳ فقط به توضیح ویژگی های اصلی نمودار اول یعنی نمودار دایره ای می پردازد. در این قسمت دلایل و اعداد با زبان دیگری بیان شده اند. اعداد را به صورت نسبت های کسری می بینید (دقت کنید که بجای استفاده از نسبت ها میتوانید از اعداد و درصدها هم استفاده کنید. چون در این پاراگراف مجاز به استفاده از آمار و ارقام هستید).

در اطلاعات جدول deforestation را می بینید که به معنای جنگل زدایی است و یکی از دلایل است.

در پاراگراف ۳ بجای این کلمه از عبارت clearing of trees استفاده شده است. همچنین به جای دلیل over-cultivation به معنای زراعت بیش از حد از عبارت over-use of crops استفاده شده است. در جمله ی آخر درباره ی دو دلیل صحبت شده است. به استفاده از کلمه ی respectively دقت کنید که به معنی به ترتیب است. این کلمه نشان می دهد که ترتیب اعداد و یا عبارات کسری مطابق با ترتیب کلمات در جمله ای است که نوشتیم. یعنی one third برای کلمه ی اول widespread clearing of trees و a quarter برای کلمه ی دوم یعنی over-use of crops است. پس هنگام استفاده از این کلمه به ترتیب کلمات و اعداد دقت کنید.

The table shows that nearly one quarter of Europe’s entire surface had fallen victim to degeneration. Only a small proportion of North America’s total land became less productive at 5% and Oceania was marginally higher with a value of 13%.

پاراگراف آخر هم فقط درباره ی ویژگی های جدول صحبت می کند. باز هم دقت کنید که مقایسه های صورت گرفته فقط در داخل خود جدول و درباره ی اطلاعات داخل خود جدول است.

هنگام مقایسه از اعداد به صورت درصد استفاده شده است. درصد زمین هایی که در اروپا از بین رفته اند ۲۳ درصد است. اما در پاراگراف با عنوان یک چهارم نوشته شده است و به همین دلیل از کلمه ی nearly به معنای حدودا استفاده شده است. دقت داشته باشید هنگامی که عدد دقیق را ندارید یا میخواهید عدد و یا نسبت و درصدی را به صورت حدودی بگویید از کلماتی با معنی حدودا مانند around, approximately, about, nearly استفاده کنید.

مطمئن باشید ممتحن تمامی اعداد و ارقامی را که نوشته اید چک خواهد کرد پس هنگام نوشتن آنها بسیار احتیاط کنید.

تعداد کلمات این پاسخ نمونه ۱۵۱ کلمه است. به یاد داشته باشید تعداد کلماتی که از شما خواسته میشود حدود ۱۵۰ تا است. میتوانید بیشتر بنویسید اما کمتر نه.

امیدوارم این آموزش نمودار های چندگانه یا Multiple Graphs آیلتس برای شما مفید بوده باشد.

 

ARVE Error: Invalid URL https://dl.izolearn.com/website/Englishfree/33-multiple graphs.mp4 in url
ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

 

کاربرانی که این مطلب را مطالعه نموده اند، به مطالب زیر نیز علاقه مند بوده اند:

 

آیلتس
جدیدترین سوالات آیلتس آکادمیک و جنرالنکات مهم آیلتس : لغات و کلمات در آزمون آیلتس چگونه شمارش می شوند؟
۵ لغت کاربردی برای بهبود نمره مکالمه آیلتسکسب نمره آیلتس ۷ یا ۷٫۵ در یک هفته
رایتینگ آیلتس تسک 1آموزش نوشتن overview در تسک ۱ رایتینگ آیلتس
نکات کلیدی در نمودار تسک ۱ آیلتستصحیح رایتینگ آیلتس
رایتینگ آیلتسبایدها و نبایدهای رایتینگ تسک ۱ آیلتس
پارافریز کردن در آزمون آیلتسجملات مرکب یا Complex Sentence
تعداد کلمه در رایتینگ آیلتسجدول،نمودار و گراف در رایتینگ آیلتس | تحلیل نمودار میله ای
نحوه صحیح استفاده از کلمات مترادف (نکات مهم رایتینگ آیلتس)رایتینگ آیلتس جنرال تسک ۱
نقشه ها در رایتینگ تسک ۱ آیلتس آکادمیکلغات رایتینگ تسک 1 آکادمیک درس اول
ساختار پارگراف ها در آیلتستحلیل نمودار در آیلتس : نمودار های چندگانه
اشتباهات رایج در رایتینگ آیلتس تسک 1لغاتی که نمره آیلتس شما در رایتینگ را کاهش می دهند
موضوعات رایتینگ آیلتسآموزش رایتینگ آیلتس آکادمیک تسک ۱
گرامر آیلتسبیان تضاد در انگلیسی

4.3/5 ( 4 نظر )
0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در این دیدگاه
اطلاع از
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x